NRK Meny
Normal

Sylvia Brustad har sagt opp

Sylvia Brustad slutter som reiselivssjef i Hamarregionen Reiseliv, bare fem og en halv måned etter at hun begynte. Dårlig økonomi er årsaken.

Etter under et halvt år i jobben trakk Sylvia Brustad seg i dag som reiselivssjef for Hamarregionen Reiseliv. Økonomien i selskapet er svært vanskelig og Brustad sier jobben ble noe helt annet enn hun var forespeilet.

Sylvia Brustad mener jobben ikke ble slik hun var forespeilet og har sagt opp. Reporter/foto: Knut Røsrud.

Per Eili Sandberg og Sylvia Brustad

Styreleder i Hamarregionen Reiseliv, Per Eilif Sandberg og Sylvia Brustad på pressekonferansen i ettermiddag, er Sylvia Brustad annonserte at hun har sagt opp.

Foto: Knut Røsrud

Dette ble en annen jobb, med et helt annet økonomisk fokus enn hva jeg var forespeilet. Det er ikke rom for fire ansatte, og det kreves langt mer fokus på arbeidet med å hente inn inntekter til den løpende driften enn det strategiske arbeidet jeg så fram til å gå løs på. Derfor velger jeg å slutte nå, slik at styret står fritt til å finne en annen daglig leder, sier Brustad.

Sylvia Brustads beslutning ble annonsert på en pressekonferanse i ettermiddag.

Drøyt fem måneder i jobben

Syliva Brustad ble presentert som ny reiselivssjef i Hamarregionen Reiseliv i juni i fjor, og begynte i jobben den 1. september. Hun har med andre ikke rukket å være i jobben i et halvt år engang, før hun gir seg.

– Jeg sa ja til denne jobben fordi den hørtes spennende ut, fordi det var potensiale for å løfte reiselivet enda mer, og det skulle være handlingsrom for å gjøre det, sier Brustad i pressemeldingen.

Men hun oppdaget at virkeligheten var en annen kort tid etter at hun begynte i jobben. Det lå an til et større underskudd. Og selv om andelskapitalen ble reddet, mener Brustad at situasjonen fortsatt er krevende. Derfor har hun sagt opp.

Lokale bedrifter til Grüne Woche

Syliva Brustad (t.h.) slutter som reiselivssjef i Hamarregionen. Her sammen med Hedmarksbedrifter som deltar på Grüne Woche i Berlin i år.

Foto: Mette Finborud Børresen

Har stått på for Mjøsområdet

I perioden hun har vært reiselivssjef har hun jobbet mye med å løfte fram lokale mat- og opplevelsesbedrifter, og å markedsføre Mjøsområdet som en like viktig turistdestinasjon som andre deler av Norge.

– Norge er mer enn Vestlandsfjorder og Nord-Norge, sier Brustad, og tok budskapet med seg til møter med næringsministeren.

Sylvia Brustad, Audun Kristiansen, Inger Johanne Solli, Thor Gjermund Eriksen

Som reiselivssjef har Sylvia Brustad vært primus motor for å få NRK til å sende Sommeråpent fra Mjøsa.

Foto: Per Magnussen / NRK

Sylvia Brustad har også dratt i trådene og vært sentral i prosessen med å få NRK til å produsere Sommeråpent fra Mjøsa og Skibladner i år, noe hun så sent som i går erklærte at er gull for regionen.

Nå må styret i Hamarregionen Reiseliv finne en ny sjef.

– Vi tar Sylvia sin beslutning til etterretning og takker for innsatsen hun har lagt ned, sier styreleder Per Eilif Sandberg.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Gjøvik tapte mot Follo

    Gjøviks håndballkvinner tapte på bortebane mot Follo i dag. 34-22 var stillingen da kampen var slutt.

  • Storhamar slo Oppsal

    Storhamars håndballdamer slo Oppsal på bortebane i kveld. Kampen endte 20-33 til Storhamar.

  • Utforkjøring på Nes

    Et vogntog har kjørt av vegen i Østbygdvegen på Nes i Ringsaker. Føreren skal være ute av kjøretøyet og oppegående, i følge politiet. Nødetater er på veg.