NRK Meny
Normal

Sykler Birken med ett øye

I fjor mistet Trond Hansen fra Ørsta ett øye i en ulykke da han var på ferie, og han kunne dermed ikke stille i Birkebeinerrittet som planlagt. I år står han på startstreken med ett øye og ett glassøye.

Trond Hansen

Trond Hansen fra Ørsta gleder seg til å sykle Birken. Han tror ikke at det hemmer ham nevneverdig at han bare har ett øye, så lenge det ikke blir altfor dårlig vær.

Foto: Reidar Kjæstad / NRK

Det var på en ferietur ved Lillehammer i fjor sommer at uhellet skjedde. Trond Hansen skulle på do på natta, snublet og ramlet.

Slo ut øyet

– Det viste seg at jeg hadde slått ut høyre øye og trykt inn kinnbeinet. Så fjorårets oppladning til Birkebeinerrittet gikk helt ad undas. Dette skjedde cirka èn måned før rittet skulle gå. Jeg hadde satset hardt og trente mye til rittet, men så skjedde dette, forteller Hansen til NRK.

Hansen var i god form, men måtte begynne helt på nytt igjen. Han har trent mye det siste året for å være i form til årets ritt, men det har ikke vært bare lett med bare ett øye.

– Det har ikke vært enkelt. Det å venne seg til å se på ett øye er en kunst det også. Jeg har syklet ganske mye i sommer og det går veldig bra. Det er nesten lettere å sykle enn å gå med ett øye.

Hemmende med søle på brillene

Det er meldt regn under dagens Birkebeinerritt, noe som kan føre til mye gjørme og søle. Dette er dårlige nyheter for Hansen.

– Det som kommer til å bli mitt største problem er hvis det blir dårlig vær. Da blir det mye dritt på brillene og det blir vanskelig for meg.

Birkebeinerrittet

Mange spente syklister på startstreken.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Hansen gleder seg til sykkelturen over fjellet fra Rena til Lillehammer. Han tror han skal klare merket, men da må det bli minst mulig regn.

– Vær og føret bestemmer mye i dag, men jeg håper å klare merket. Jeg er i veldig god form, så det tror jeg jeg skal klare hvis da ikke været setter en stopper for det, sier Hansen til NRK.

Du kan følge Birkebeinerrittet direkte på NRK.no fra klokka 09.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Alle hadde skrapt ruta

    Politiet i Elverum hadde i dag tidlig kontroll av om folk kjørte med isfrie ruter. Resultatet var oppløftende for alle de 59 som ble stoppet hadde brukt iskrapa godt.

  • Ny fysisk trener i KIL

    Kongsvinger har ansatt italienske Lidio Melis som ny fysisk trener i klubben. Han vil også få ansvar for utviklingsavdelingen i klubben og for ernæring. Det melder Glåmdalen.

  • Åpnet for normal trafikk igjen

    Riksvei 3/25 er åpnet igjen for normal trafikk ved Terningmoen i Elverum etter at et kjørefelt har vært stengt på grunn av asfaltarbeid. Det har i morgentimene vært lange køer både til og fra Elverum.