NRK Meny
Normal

Sykkelekspert hyller Lillehammer Cykleklubb

LILLEHAMMER (NRK): Seks ryttere fra Lillehammer Cykleklubb er tatt ut til VM i Bergen. – Helt utrolig, sier NRKs ekspertkommentator.

Rasmus Fosser Tiller trener før VM

SISTE TRENING: Rasmus Fossum Tiller forbereder seg på Lillehammer før mesterskapet starter.

Foto: Alexander Nordby / NRK

Med Edvald Boasson Hagen og Truls Korsæth i menn elite senior samt Tobias Foss, Anders Skaarseth, Rasmus Fossum Tiller og Ole Forfang i U23-klassen, har Lillehammer Cykleklubb gode muligheter til å ta medalje når mesterskapet starter søndag. NRKs ekspertkommentator Lars Petter Nordhaug kaller klubbens dominans imponerende.

– De har trent systematisk og fått opp talenter over lang tid som har hatt inspirasjon av at det også har kommet andre store talenter fra Lillehammer. Det er helt utrolig. Veldig imponerende, sier han.

Han mener Edvald Boasson Hagens suksess er en av grunnene til at klubben har klart å gro frem mange talenter de siste årene.

– Eventyret startet selvsagt med Edvald Boasson Hagen. Etter det har det blomstret med NTG og et godt forskningsmiljø. De har gjort veldig mye riktig., sier Nordhaug.

– Det har vært et mål i hele år

– Det er veldig stort. Det er kanskje det som skjer en gang i karrieren så det er absolutt veldig gøy å kjøre VM på hjemmebane, sier Rasmus Fossum Tiller som parkerte stjernene og tok NM-gull i juni.

Fredag gjennomførte han den siste treningsøkten på Lillehammer før avreise til Bergen sammen med blant annet Anders Skaarseth.

– Jeg gleder meg. Det har vært et mål i hele år, sier Skaarseth som er regjerende U23-mester i fellesstart.

– Edvald viste jo tidlig at det var mulig å komme fra Lillehammer og etablere seg blant de beste i verden, sier Fossum Tiller om hvorfor klubben nå stiller med seks ryttere i mesterskapet.

Anders Skaarseth og Rasmus Fossum Tiller

KLARE: Skaarseth og Fossum Tiller er spente før mesterskapet.

Foto: Alexander Nordby / NRK

– Betyr mye for rekrutteringen

Leder i Lillehammer Cykleklubb, David Tofthagen, er stolt over at han sender seks utøvere til Bergen.

– Det betyr mye for rekrutteringen og interessen for sykling i regionen, sier han.

Han tror årsaken til klubbens suksess blant annet stammer fra Birkebeinerrittet.

– Da det skjøt fart, ble sykkelinteressen økende. Og så fikk vi jo Edvald. Det er klart at det motiverte mange av de yngre, konkluderer han.

David Tofthagen

STOLT: Tofthagen er stolt over at klubben stiller med seks ryttere under VM.

Foto: Alexander Nordby / NRK