NRK Meny
Normal

Sykehuset Innlandet er i beredskap

Sykehuset Innlandet er i beredskap etter advarselen om terrortrusselen mot Norge. – Vi er godt forberedt om noe skulle skje, sier fungerende direktør Toril Kolås til NRK.

Sykehuset Innlandet, avd. Elverum.

HAR GOD KONTROLL: Sykehuset Innlandet har gått igjennom planverk og sikkerheten og er beredt til å øke tjenestene om nødvendig.

Foto: Linda Vespestad

Sykehuset Innlandet

BEREDT TIL Å ØKE TJENESTENE: Fungerende direktør Toril Kolås sier sykehusene i Hedmark og Oppland er klare til å tilkalle ekstra personell.

Foto: Kristina Skamsar / NRK

– Vi går nå igjennom alle planverk, sikkerheten vår og personellsituasjonen vi har, og vi er beredt til å øke tjenestene hvis det blir nødvendig, sier fungerende direktør i Sykehuset Innlandet, Toril Kolås.

Etter at PST varslet om at en terroraksjon er planlagt gjennomført i Norge har Sykehuset Innlandet høynet sin beredskap.

Kolås sier Sykehuset Innlandet følger situasjonen nøye, og at ledelsen kontinuerlig oppdateres av Helse Sør-Øst.

– Føler vi har god kontroll

I tilfelle en større hendelse eller angrep skulle finne sted er også Sykehuset Innlandet klare til å ta imot, forsikrer Kolås.

– Vi er klare til å innkalle ekstra personell hvis det skulle bli nødvendig. Ledelsen er også forberedt, sier Kolås.

Hun legger til at sykehuset Innlandet ikke har valgt å kalle inn personell som er ute i ferie.

– Men vi føler at vi har kontroll og at vi er godt forberedt. Og det er selvsagt helt trygt å være pasient ved våre sykehus nå. forsikrer Kolås.

Psykososial oppfølging

Sykehusene i Hedmark og Oppland har også iverksatt ekstra tiltak for å kunne gi god psykososial oppfølging til de som har behov for det.

– Vi har satt inn ekstra tiltak rettet mot personer som har opplevd traumatiske situasjoner tidligere, som asylsøkere, flyktninger og andre som er i en økt risikosituasjon, forklarer Kolås

Så langt er det foreløpig ingen som har hatt behov for oppfølging av helsepersonell etter at terrortrusselen mot Norge ble kjent.

Ledelsen i Sykehuset Innlandet sier de er i beredskap:

Sjukehusa i Hedmark og Oppland er i beredskap i forbindelse med terrortrusselen mot Norge. 
...
Sjukehusledelsen sier det er trygt å være pasient ved sjukehusa nå, og at de er godt forberedt om noe skulle skje

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Drapssiktet fortsatt hos helsevesenet

  Kvinnen som er siktet for drapsforsøk i Kongsvinger er fortsatt hos helsevesenet, skriver Glåmdalen. Det er to uker siden en Kongsvinger-kvinne uten forvarsel ble lagt i bakken og påført flere knivstikk på overkroppen. Politiet venter svar på prøver.

 • Tett vinterferietrafikk hjemover

  Statens vegvesen melder om tett trafikk på Østlandet etter slutten på vinterferien.Det begynner å tette seg rundt Elverum og Lillehammer( bildet) og det stor trafikk fra Valdres ned mot Hønefoss. Så langt er det ikke meldt om noen hendelser.

  TETT TRAFIKK; tett trafikk hjem fra vinterferie på E6 ved Lillehammer søndag 25.2
  Foto: Webcamera Statens Vegvesen
 • Ingen skadd i kollisjon

  Ingen ble skadd, da to biler kolliderte på E6 på Vinstra søndag ettermiddag. En kom ut fra busslomme og kolliderte med sørgående bil. Det er mistanke om at fører av bilen som kjørte ut fra busslomme var ruset. Det blir tatt blodprøve av sjåføren.