NRK Meny
Normal

Sykehuset Innlandet er i beredskap

Sykehuset Innlandet er i beredskap etter advarselen om terrortrusselen mot Norge. – Vi er godt forberedt om noe skulle skje, sier fungerende direktør Toril Kolås til NRK.

Sykehuset Innlandet, avd. Elverum.

HAR GOD KONTROLL: Sykehuset Innlandet har gått igjennom planverk og sikkerheten og er beredt til å øke tjenestene om nødvendig.

Foto: Linda Vespestad

Sykehuset Innlandet

BEREDT TIL Å ØKE TJENESTENE: Fungerende direktør Toril Kolås sier sykehusene i Hedmark og Oppland er klare til å tilkalle ekstra personell.

Foto: Kristina Skamsar / NRK

– Vi går nå igjennom alle planverk, sikkerheten vår og personellsituasjonen vi har, og vi er beredt til å øke tjenestene hvis det blir nødvendig, sier fungerende direktør i Sykehuset Innlandet, Toril Kolås.

Etter at PST varslet om at en terroraksjon er planlagt gjennomført i Norge har Sykehuset Innlandet høynet sin beredskap.

Kolås sier Sykehuset Innlandet følger situasjonen nøye, og at ledelsen kontinuerlig oppdateres av Helse Sør-Øst.

– Føler vi har god kontroll

I tilfelle en større hendelse eller angrep skulle finne sted er også Sykehuset Innlandet klare til å ta imot, forsikrer Kolås.

– Vi er klare til å innkalle ekstra personell hvis det skulle bli nødvendig. Ledelsen er også forberedt, sier Kolås.

Hun legger til at sykehuset Innlandet ikke har valgt å kalle inn personell som er ute i ferie.

– Men vi føler at vi har kontroll og at vi er godt forberedt. Og det er selvsagt helt trygt å være pasient ved våre sykehus nå. forsikrer Kolås.

Psykososial oppfølging

Sykehusene i Hedmark og Oppland har også iverksatt ekstra tiltak for å kunne gi god psykososial oppfølging til de som har behov for det.

– Vi har satt inn ekstra tiltak rettet mot personer som har opplevd traumatiske situasjoner tidligere, som asylsøkere, flyktninger og andre som er i en økt risikosituasjon, forklarer Kolås

Så langt er det foreløpig ingen som har hatt behov for oppfølging av helsepersonell etter at terrortrusselen mot Norge ble kjent.

Ledelsen i Sykehuset Innlandet sier de er i beredskap:

Sjukehusa i Hedmark og Oppland er i beredskap i forbindelse med terrortrusselen mot Norge. 
...
Sjukehusledelsen sier det er trygt å være pasient ved sjukehusa nå, og at de er godt forberedt om noe skulle skje

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND