Ett felles akuttsykehus i Innlandet
Foto: NRK

Sykehuset Innlandet

Oppsummert

Spørsmålet om hvordan Sykehuset Innlandet skal være organisert har allerede pågått i mange år. Skal det være ett felles sjukehus for Hedmark og Oppland, ett hovedsjukehus i hvert fylke, eller en annen stuktur?

 • Ikke avgjort nedlegging

  Sykehuset Innlandet har ikke tatt noen endelig besutning om å legge ned BUP på Gjøvik. Det skriver divisjonsdirektør i psykisk helsevern Gunn Gotland Bakke i en epost til NRK.

 • Døgntilbud foreslått nedlagt

  Sykehuset Innlandet foreslår å legge ned døgntilbudet i barne- og ungdomspsykiatrien på Gjøvik. De vil flytte den til Kringsjåtunet på Lillehammer for å spare 14 millioner kroner. Det vil få store konsekvenser, sier Eirin Selmer-Hansen i BUP.

 • Tynset best blant ferske leger

  Nå får sykehusene karakter på hvor god veiledning de gir ferske leger, ifølge Dagens Medisin. Helt i toppen ligger Tynset sykehus, med en total poengsum på 6,4 av 7. Divisjonsdirektør Stein Tronsmoen sier at det er et resultat av en bevisst satsing.

  Tynset sykehus
  Foto: Joar Elgåen| / NRK
 • Flytter sykehusavdelinger

  Styret i Sykehuset Innlandet har i dag blitt enige om å flytte flere avdelinger. Dette gjelder blant annet distriktpsykiatriske avdelinger i Sel og Nord-Aurdal, og Granheim lungesykehus i Gausdal. Det blir også innført ansettelsesstopp, med mulighet for visse unntak.

Anne Enger om høringsrunde
Fra sykehusmøte på Honne. fra sykehuset på gjøvik FRA RUBRIKKTEKST: Meningene er delte om det er ønskelig med et storsjukehus ved MjøsaI kveld var det folkemøte om temaet på Biri:
Mange har fryktet for framtiden for akutt-tilbudet ved Tynset sykehus.Nå melder Helse- og Omsorgsdepartementet at det fortsatt skal være døgnåpent akuttkirurgi ved sykehuset. - Jeg ble veldig glad for beskjeden, sier Randi Ane Storhaug, tillitsvalgt ved sykehuset.