NRK Meny
Ett felles akuttsykehus i Innlandet
Foto: NRK

Sykehuset Innlandet

Oppsummert

Spørsmålet om hvordan Sykehuset Innlandet skal være organisert har allerede pågått i mange år. Skal det være ett felles sjukehus for Hedmark og Oppland, ett hovedsjukehus i hvert fylke, eller en annen stuktur?

 • Avgjør sykehusplassering i dag

  Styret for Sykehuset Innlandet tar i dag stilling til hvor det nye sykehuset skal ligge. Forsker Gro Sandkjær Hanssen ved Norsk institutt for by- og regionforskning sier det er et hårreisende forslag å legge sykehuset ved Mjøsbrua.

 • Vil ha to akuttsykehus

  Lillehammer Arbeiderparti mener Innlandet bør ha to akuttsykehus i framtiden, ett i Lillehammer og ett i Elverum. Leder Knut Arne Vassdokken sier sykehus også handler om byutvikling og at nytt sjukehus ved Mjøsbrua vil ha uheldige miljøkonsekvenser.

 • Vedtar sjukehusendringer likevel

  Styret i SI har likevel vedtatt de foreslåtte organisasjonsendringene som ledelsen foreslo, med noen mindre endringer. Det betyr bl.a. at kreftoperasjoner skal samles på Gjøvik i løpet av neste år og flytting av nyfødtintensiven vurderes videre.

 • Utsetter endringsforslag

  Styreleder i Sykehuset Innlandet, Anne Enger, innstiller på at de skal utsette behandlingen av flere omstridte endringer i sjukehuset.

  Anne Enger og Morten Lang Ree
  Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK
Anne Enger om høringsrunde
Fra sykehusmøte på Honne. fra sykehuset på gjøvik FRA RUBRIKKTEKST: Meningene er delte om det er ønskelig med et storsjukehus ved MjøsaI kveld var det folkemøte om temaet på Biri:
Mange har fryktet for framtiden for akutt-tilbudet ved Tynset sykehus.Nå melder Helse- og Omsorgsdepartementet at det fortsatt skal være døgnåpent akuttkirurgi ved sykehuset. - Jeg ble veldig glad for beskjeden, sier Randi Ane Storhaug, tillitsvalgt ved sykehuset.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Vant gull i oste-VM

  Eggen Gardsysteri SA i Vingelen i Tolga fikk gull for sin ost «Fjellblå» under World Cheese Awards i London. De mottok også sølvmedalje for osten «Fjellgo». Avdem Gardsysteri på Lesja mottok bronse for «Vellagra Fjelldronning». 3000 oster fra rundt 30 land ble bedømt under oste-VM.

  Eggen Fjellblå
  Foto: Eggen Gardsysteri
 • Kongsvinger vant over Frisk Asker

  I eliteserien i ishockey vant Kongsvinger 7-6 borte mot Frisk Asker. Kongsvinger ligger likevel sist på tabellen.

 • Vogntog fast på Fv 51 ved Randen

  Et vogntog står i bakkene opp fra Rv 15 mot Valdresflya. Et kjørefelt åpnet, vogntoget må legge på kjetting før det får kjøre videre.