NRK Meny
Normal

Sykehusdirektør har styrets tillit etter intern kritikk

Styret i Sykehuset Innlandet har full tillit til administrerende direktørs håndtering av styresakene som er lagt fram om divisjonen for psykisk helsevern.

Morten Lang-Ree

Morten Lang-Ree har fortsatt tillit hos styret etter at han har fått kraftig refs i en intern rapport.

Foto: Stig Karlo Helstrøm / NRK

Administrerende direktør Morten Lang-Ree får knallhard kritikk av sin egen jurist i en intern rapport.

Kraftig kritikk

I en bekymringsmelding fra juridisk leder i Sykehuset Innlandet får Lang-Ree kraftig kritikk, blant annet for dårlig ledelse, mangelfull saksbehandling og brudd på arbeidsmiljøloven.

SE TV-REPORTASJE OM SAKEN:

Video Sykehus-direktør har tillit etter refs

Fotograf Stig Karlo Helstrøm/reporter Ola Bjørlo Strande

Kritikken som rammer sykehus-direktøren gjelder spesielt hans håndtering av situasjonen rundt divisjonen for psykisk helsevern. Uforsvarlig saksbehandling og uryddig prosess rundt avgangen til divisjonsdirektør Solveig Brekke Skard er blant momentene i kritikken.

Lang-Ree mener det er alvorlige beskyldninger som rettes mot ham.

– Det er en alvorlig bekymring, og da er det riktig av meg å sende den videre til styret, sier Morten Lang-Ree til NRK.

Har tillit

Han oppfatter ikke at det er mistillit mot ham i egen organisasjon.

– Den som først og fremst skal vurdere min tillit er styret. Så tar jeg alle bekymringsmeldinger på alvor, så når jeg får en slik melding fra egen organisasjon så ser jeg selvfølgelig også alvorlig på den. Det er årsaken til at jeg synes det var riktig å levere denne meldingen videre til styret.

Og ledelse i styret har full tillit til sin direktør.

– Vi har behandlet denne varslersaken grundig. Vi har gått igjennom all den dokumentasjonen vi har fått, og det er styrets konklusjon at vi har tillit til den måten saken har blitt lagt fram for styret på, sier styreleder Bente Mejdell.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Mulig streik kan ramme Gjøvikbanen

    En streik i Bane NOR kan ramme Gjøvikbanen, skriver OA. Mandag er det mekling mellom Spekter og LO Stat/YS hos Riksmekleren. Blir ikke partene blir enige innen midnatt natt til 27. februar, kan ansatte i Bane NOR bli tatt ut i streik.

  • Lillehammer sikret bronsemedalje

    Lillehammer sikret seg bronsen i årets hockheyliga etter tap 3-4 for Sparta idag. Storhamar er forlengst seriemestere. I sluttspillet gjelder det å være best av sju kamper. Tirsdag til uka venter oppgjør mot Storhamar på hjemmebane.