NRK Meny
Normal

Sykehus blir avanserte sykehjem

Helseminister Sylvia Brustad vil gi lokalsykehusene andre oppgaver enn det de har i dag.

Sylvia Brustad
Foto: Jarl Fr. Erichsen / Scanpix

Lokalsykehusene vil primært ta seg av eldre og kronisk syke, sa Brustad på et møte med ledere i for sykehusene og helseforetakene mandag.  

 

Mindre spisskompetanse

Om sykehusene blir gjort om til avanserte sykehjem trenger de ikke den samme spisskompetansen som et allsidig akutt-sjukehus har behov for.

Dermed kan en rekke akutt-funksjonener igjen stå i fare for å forsvinne fra lokalsjukehusene i Hedmark og Oppland. Det til tross for at sjukehuset Innlandets forsøk på å samle spisskompetanse og spesialfunksjoner i et storsjukehus på Rudshøgda, og kvitte seg med en rekke akuttfunksjoner ved lokalsjukehusene mislyktes etter massive protester.

  Lokalsjukehus blir avanserte sjukehjem

Prioritering av akuttfunksjoner

NRK fikk ikke tak i noen fra departementet for en kommentar i dag, men ifølge Aftenposten vil helseminister Brustad nå sette ned en gruppe som skal tydliggjøre hva slags akuttfunksjoner lokalsjuekhusene skal ha i fremtida.

 

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Måtte fire ekstraomganger til

    I den andre kvartfinalen i sluttspillet i håndball for herrer i kveld så vant Kolstad 37–34 mot Elverum. Dermed må det spilles en tredje kvartfinale for å avgjøre hvem som går til semifinalen. Den kampen spilles i Elverum på søndag.

  • Granstunnellen åpner trolig i kveld

    Granstunnellen på rv 4 er stengt pga at vann har flommet inn fra elva Vigga. – Vi håper vi klarer å åpne kl. 23 i kveld, sier Asbjørn Stensrud, seksjonssjef i Vegvesenet.

  • Rask kjøring i Kongsvinger

    UP har hatt fartskontroll i 80-sonen i Masterudvegen i Kongsvinger. Det endte med 23 fartsovertredelser, 22 fikk forenklet forelegg og en mistet førerkortet. Høyeste fart ble målt til 116 km/t.