NRK Meny
Normal

Swixsjefen avviser Johaug-irritasjon

Therese Johaug bruker Swix-stropper på stavene til tross for at hun har avtale med Bjørn Dæhlie. Swix-sjefen er irritert på Bjørn Dæhlie, men ikke på Therese Johaug.

Therese Johaug i bråk med SWIX

STROPPER: Det er disse stroppene diskusjonen handler om. Johaug bruker stroppene fordi hendene hennes er for små til Bjørn Dæhlie sine. Bildet er tatt under søndagens 10-km jaktstart i Kuusamo i Finland. Her bruker hun et synlig Swix-merke på stavene, etter press fra Swix.

Foto: Heikki Saukkomaa / AFP/SCANPIX

– Therese er jeg ikke irritert på, sier Swix-sjef Ulf Bjerknes til NRK.

Under åpningshelgen på Beitostølen oppdaget Swix at det var deres stropper hun brukte, men at Swixmerket var fjernet. At merket var fjernet likte ikke utstyrsleverandøren spesielt godt.

– Vi kan ikke nekte henne å gå med våre stropper. Alle kan jo gå inn i en butikk og kjøpe slike stropper, men merket må hun vise, sier Bjerknes.

Men stroppene på hennes nye Bjørn Dæhlie-staver er for store for Johaugs små hender, skriver Finansavisen. Derfor har hun begynt sesongen med å bruke stroppene fra Swix-stavene hun har benyttet tidligere.

– Avviser at han er irritert

Ulf Bjerknes

BÅDE IRRITERT OG GLAD: Swix-sjef Ulf Bjerknes sier han har et godt forhold til Therese Johaug, men at ikke liker at andre produsenter tar deler fra Swix og benytter disse.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Swix-sjef Ulf Bjerknes avviser at han er irritert, og at han på ingen måte ser rødt, slik Dagbladet skriver i dag.

– Egentlig synes jeg det er hyggelig at konkurrentene ikke klarer å lage et så godt produkt som vårt. Det jeg ikke synes noe om er at konkurrentene går snarveger og benytter deler fra andre produsenter når de ikke har et godt nok produkt selv, sier Swixsjefen.

Selv om Swix ikke lenger leverer staver til Johaug, er han langt fra misfornøyd med at jenta fra Dalsbygda fortsatt velger å benytte stropper fra Swix.

– Faktisk kunne vi ikke fått bedre reklame enn dette.

Godt samarbeid med Therese

Swix-sjefen sier de i mange år har hatt et svært godt samarbeid med Therese Johaug. Og fremdeles har Johaug kontakt med fagfolkene hos Swix.

Noen betaling fra Swix blir det imidlertid ikke snakk om.

Det har ikke lykkes NRK å få noen kommentar fra Therese Johaug i ettermiddag.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bil på taket

    En bil har kjørt av vegen og havnet på taket i Amundrudveien på Jaren i Gran kommune. To personer er ute av bilen, men skadetomfanget er uvisst, ifølge politiet. Nødetatene er på stedet.

  • Klager TV2 inn for PFU

    Fotballdommeren Svein-Erik Edvartsen klager TV2 inn for Pressens faglige utvalg. Det melder Medier24. Bakgrunnen skal være at Edvardsen mener at TV 2 har delt upublisert kildemateriale med Norges Fotballforbund.

    Svein- Erik Edvartsen, klubbdirektør i Lørenskog ishockey
    Foto: Knut Erik Solhaug / NRK