NRK Meny
Normal

Swix blir opplevelsessenter

Til våren starter Swix Sport byggingen av det som blir deres nye signalbygg i Lillehammer. Bygget skal ikke kun være fabrikk og lager, men også et opplevelsessenter. Det skriver GD i dag.

SWIX SPORT AS

Slik vil den nye Swixbygget på Storhove i Lillehammer se ut når det er ferdig i 2015. Det skal blant annet inneholde et opplevelsessenter for publikum.

Foto: SWIX SPORT AS

Ved E6 på Storhove kommer det som blir Swix` nye bygg i Lillehammer. Her vil publikum få mulighet til å se hvordan den kjente skismurningen blå-Swix lages.


Det skal også være et eget Swix-museum i den 10.000 kvadratmeter store bygget.

Skal vise historien

Administrerende direktør i Swix, Ulf Bjerknes sier til GD at de ofte får spørsmål fra folk om de kan komme og se hvordan skismurninga lages.

– Begrepet blåswix stikker dypt. Nå åpner vi for alle, slik at de kan se hvordan smurningen lages, sier han til avisa.

De besøkende vil se rett inn i produksjonslokalet når de kommer inn hovedinngangen.

SWIX SPORT AS
Foto: SWIX SPORT AS

100 millioner kroner

Bjerknes forteller at de skal bruke Lillehammer-identiteten for alt den er verdt og spille enda mer på vintersportbyen.

– Målet er at vi kan framstå som et signalbygg som får bilistene til å tenke at de nå er kommet til Lillehammer og Swix-bygget, sier han.

Kostnadene til det nye bygget ligger ifølge avisa på rundt 100 millioner kroner.

Bygget skal stå ferdig i 2015.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Skadeverk på barneskole

  I løpet av helga ble det gjort skadevrk på Ringebu barneskole. I følge politiet er det gjort tagging på vegger i tillegg til at ei dør er brutt opp. Ingenting skal imidlertid være stjålet.

 • Tysk bokpris til Åsne Seierstad

  Journalisten og forfatteren Åsne Seierstad, får en høyhengende, tysk bokpris.Hun får prisen Leipzig Book Award for European Understanding 2018, for boka "En av oss". Det er historia om mannen som utførte terrorhandlingen her i landet 22.juli 2011.

  Åsne Seierstad
  Foto: Hilde Bjørnskau / NRK
 • Nysatsing rullator-produksjon

  Bedriften Topro Industri i Gjøvik får 50 millioner kroner i ny kapital. Det skjer for å styrke produksjonen av rullatorer på det internasjonale markedet. Topro Industri har 150 ansatte. Selskapet er av Europas ledende produsenter av rullatorer.

  Produksjon av rullatorer på Topro Industri
  Foto: OA.no