NRK Meny
Normal

Svindlet av storsjekker

En 29-åring fra Østfold hadde dame på Hamar, i Valdres, i Haugesund og i Holmestrand. På en gang.

kvinner lurt
Foto: Jan Erik Helleren / NRK

Det hadde kanskje ikke vært noe problem i utgangspunktet, men da damene oppdaget hverandre, og at han hadde lurt dem for nesten 400.000 kroner, havnet han i retten.

Møttes på nettet

- Vi kom i kontakt med han via Internett. Jeg traff han på en chatteside som heter Eros-chat, sier Tove fra Haugesund. Randi fra Valdres møtte han på kose-chat på MSN.

De to kvinnene, som ønsker å være anonyme, vil fortelle historiene sine for å advare andre kvinner.

Begge trodde de hadde truffet mannen i deres liv. Ved å si at han ville bo sammen med og gifte seg med kvinnene, lurte han dem til å utbetale store pengebeløp.

Stolte på han

- Jeg stolte på han, han var en solid kar, sier Randi. Også Tove trodde på 29-åringen.

- Jeg syntes synd på han. Han sa han hadde blitt frastjålet både firmaet og lydbussen, så jeg ville hjelpe han. Derfor lånte jeg han penger mens han ventet på å få utbetalt forsikringspenger.

Mannen hevdet han tjente gode penger i flere firmaer. Men etterhvert begynte kvinnene å tvile på mannens historier. Da kom det for en dag at han lurte oss trill rundt, sier Tove.

- Han sa han hadde vært med å produsere Amanda, Big Brother, Hotel Cæsar og at han hadde jobbet i BBC. Jeg trodde på han, selv om folk rundt meg advarte meg og sa jeg ikke burde stole på han. Men jeg skulle alltid ha rett...

Randi ringte Brønnøysundregisterene.

- Jeg sjekka registrene, men der var det ikke registrert noen ting med det navnet han mente selskapet hans hadde. Da jeg konfronterte han med det, ble han forferdelig sint.

Nå er det opp til Valdres tingrett å avgjøre om storsjekkeren fra Sarpsborg skal straffes. Aktor la i dag ned påstand om seks måneders fengsel. I tillegg til fengsel mener aktor at mannen må betale i alt 376.000,- kroner til de fire fornærmede i saken.