NRK Meny
Normal

Svenskene sinte på Thon

Olav Thon har satt sinnene i kok hos handelstanden i Charlottenberg. Han vil ha systembolaget inn i et stort kjøpesenter han bygger utenfor den svenske byen.

Olav Thon og Sveriges kong Carl Gustaf
Foto: Øyvind Lund, Lund, Øyvind

Den norske eiendomskongen skal bygge et stort kjøpesenter på Tallmon like ved Carlottenberg.

Han har tilbudt systembolaget gratis lokaler i kjøpesenteret, og nå vurderer systembolaget å flytte fra Storgatan til det nye senteret.

De svenske kjøpmennene i Charlottenberg selvsagt lite glade for å miste polet sitt, skriver avisa Glåmdalen.

Olav Thon
Foto: Knut Falch, Falch, Knut

Sentrum ødelegges

- Handelen i Charlottenberg sentrum ødelegges og vil dø ut om Systembolaget flytter, sier viseordfører Jan Niklasson i Charlottenberg kjøpmannsforening.

Onsdag kveld møtte han opp med rundt 60 andre forretningsdrivende i Charlottenberg opp på kommunestyretmøtet i Eda for å protestere mot planene til norske Olav Thon.

Gratis leie 

- Systembolaget har nå fått tilbud om gratis leie i det nye senteret. Dette er en skandale, sier Per-Lennart Andersson, som i dag leier ut til Systembolaget, til Värmlands Folkblad.

Underskriftsaksjon

Kjøpmannsforeningen har nå startet en protestaksjon mot planene om å flytte det svenske vinmonopolet fra sentrum og til Thons kjøpesenter utenfor byen.

Niklasson i kjøpmannsforeningen sier til Glåmdalen at mange har skrevet under, også nordmenn. 

- Senteret på Tallmon skal gi 200 arbeidsplasser og er vel og bra. Hva blir derimot gevinsten om forretningene i sentrum må legge ned, 200 jobber blir borte og eiendommene blir verdiløse, spør han.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Drapssiktet fortsatt hos helsevesenet

  Kvinnen som er siktet for drapsforsøk i Kongsvinger er fortsatt hos helsevesenet, skriver Glåmdalen. Det er to uker siden en Kongsvinger-kvinne uten forvarsel ble lagt i bakken og påført flere knivstikk på overkroppen. Politiet venter svar på prøver.

 • Tett vinterferietrafikk hjemover

  Statens vegvesen melder om tett trafikk på Østlandet etter slutten på vinterferien.Det begynner å tette seg rundt Elverum og Lillehammer( bildet) og det stor trafikk fra Valdres ned mot Hønefoss. Så langt er det ikke meldt om noen hendelser.

  TETT TRAFIKK; tett trafikk hjem fra vinterferie på E6 ved Lillehammer søndag 25.2
  Foto: Webcamera Statens Vegvesen
 • Ingen skadd i kollisjon

  Ingen ble skadd, da to biler kolliderte på E6 på Vinstra søndag ettermiddag. En kom ut fra busslomme og kolliderte med sørgående bil. Det er mistanke om at fører av bilen som kjørte ut fra busslomme var ruset. Det blir tatt blodprøve av sjåføren.