NRK Meny
Normal

Svenskene sinte på Thon

Olav Thon har satt sinnene i kok hos handelstanden i Charlottenberg. Han vil ha systembolaget inn i et stort kjøpesenter han bygger utenfor den svenske byen.

Olav Thon og Sveriges kong Carl Gustaf
Foto: Øyvind Lund, Lund, Øyvind

Den norske eiendomskongen skal bygge et stort kjøpesenter på Tallmon like ved Carlottenberg.

Han har tilbudt systembolaget gratis lokaler i kjøpesenteret, og nå vurderer systembolaget å flytte fra Storgatan til det nye senteret.

De svenske kjøpmennene i Charlottenberg selvsagt lite glade for å miste polet sitt, skriver avisa Glåmdalen.

Olav Thon
Foto: Knut Falch, Falch, Knut

Sentrum ødelegges

- Handelen i Charlottenberg sentrum ødelegges og vil dø ut om Systembolaget flytter, sier viseordfører Jan Niklasson i Charlottenberg kjøpmannsforening.

Onsdag kveld møtte han opp med rundt 60 andre forretningsdrivende i Charlottenberg opp på kommunestyretmøtet i Eda for å protestere mot planene til norske Olav Thon.

Gratis leie 

- Systembolaget har nå fått tilbud om gratis leie i det nye senteret. Dette er en skandale, sier Per-Lennart Andersson, som i dag leier ut til Systembolaget, til Värmlands Folkblad.

Underskriftsaksjon

Kjøpmannsforeningen har nå startet en protestaksjon mot planene om å flytte det svenske vinmonopolet fra sentrum og til Thons kjøpesenter utenfor byen.

Niklasson i kjøpmannsforeningen sier til Glåmdalen at mange har skrevet under, også nordmenn. 

- Senteret på Tallmon skal gi 200 arbeidsplasser og er vel og bra. Hva blir derimot gevinsten om forretningene i sentrum må legge ned, 200 jobber blir borte og eiendommene blir verdiløse, spør han.

Flere saker fra Hedmark og Oppland

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND