NRK Meny
Normal

Svarte på spørsmål om krisepakka

Stortingspolitiker Trygve Magnus Slagsvold Vedum (Sp) svarte på lesernes spørsmål om regjeringens tiltakspakke.

Stortingsrepresentant Tryge Magnus Slagsvold Vedum.

Stortingspolitiker Trygve Magnus Slagsvold Vedum på plass for å svare på dine spørsmål.

Foto: Anne Næsheim / NRK


Det er knyttet store forventninger til tiltakspakka som legges frem i formiddag. Hvem blir prioritert? Hvilke tiltak og hvor mye penger kommer regjeringen med for å redde norske bedrifter og arbeidsplasser?

Les svarene fra nettmøtet med Trygve Magnus Slagsvold Vedum (Sp) her.

Penger til vei og vedlikehold

Finansminister Kristin Halvorsen holder kortene tett til brystet og har i forkant sagt lite om hvilke konkrete tiltak regjeringen vil satse på. Ønskelista fra kommuner og næringsliv er lang.

Pakken vil inneholde penger til bygg- og vedlikeholdsprosjekter i kommunene, penger til vei og jernbane og målrettede tiltak for industrien. Prislappen ventes å ligge på mellom 15-30 milliarder kroner.

Statsminister Jens Stoltenberg har sagt at hovedformålet er å skape nye arbeidsplasser. Regjeringen har også vært opptatt av å holde en "grønn profil" og det vil trolig komme støtte til miljøvennlige tiltak.

Lekkasjer

Der er kommet lekkasjer som sier at regjeringen går med på å la kriseutsatte bedrifter vente med å betale skatt til det blir bedre tider. En slik skattekreditt fører til at bedrifter får mulighet til å låne tidligere innbetalt skatt. Først når krisen er over, vil skatteregningen forfalle til betaling.

Andre tiltak som kan ligge inne i krisepakken er gunstige lån til offentlige investeringer og kompensasjon til kommunene på grunn av lavere skatteinngang som følge av økt ledighet. Lettelser i personbeskatning ikke bli foreslått, melder NTB.

Les også: Ny krisepakke 9. februar

Svarer deg!

Regjeringens tiltakspakke blir presentert for Stortinget mandag 26. januar kl. 11.00.

Stortingspolitiker og nestleder i Senterpartiets stortingsgruppe, Trygve Magnus Slagsvold Vedum, stiller i nettmøte for å svare på dine spørsmål om tiltakspakka og hvorfor regjeringen har prioritert slik som de har gjort.

Nettmøtet starter mandag klokka 1230.

Les svarene fra nettmøtet med Trygve Magnus Slagsvold Vedum (Sp) her.