NRK Meny
Normal

Svært glatte veier

Politiet melder om svært glatte veier i Oppland på grunn av underkjølt regn. Det har vært ulykker både ved Lillehammer, Lora og i Sør-Aurdal.

Ulykke E6 Lillehammer

To biler kolliderte på E6 nord for Storhove i Lillehammer søndag kveld.

Foto: Knut Røsrud / NRK

Politiet har i kveld gått ut på Twitter og advart mot svært glatte veier i hele Gudbrandsdalen på grunn av underkjølt regn. Også i Valdres og på Vest-Oppland er det meldt om glatte veier.

Det har i kveld blitt mildere i Innlandet og snøen har gått over i regn mange steder. Dette har gjort veibanen speilblank.

I Oppland har det vært flere ulykker på det glatte føret. På E16, 9 kilometer sør for Bagn var det en frontkollisjon litt etter klokka 21 i kveld. Det var fem personer i bilene, men det er uklart om noen er skadet. På E6, nord for Storhove i Lillehammer, kolliderte to biler tidligere i kveld. Ingen ble skadet. Det har også vært et mindre uhell på E136 ved Lora i Lesja.

Det er også meldt om flere utforkjøringer flere steder i fylket.

Gudbrandsdal politidistrikt har fått flere henvendelser fra bilister som forteller at det er svært glatt og politiet oppfordrer bilistene til å være svært forsiktige.

Politiet i Hedmark har ikke fått meldinger om glatte veier der.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Johansson nummer 13

    Robert Johansson fra Søre Ål ligger på 13. plass etter første omgang av søndagens verdenscuprenn i hopp i Engelberg, Sveits.

  • Garasjebrann i Hernes

    Brannvesenet melder på Twitter søndag ettermiddag at de har rykket ut til en garasjebrann i Hernes. Ifølge politiet skal brannen allerede være slukket.

  • Sterk jaktstart av Flugstad Østberg

    Ingvild Flugstad Østberg startet 29 sekunder bak ledende Charlotte Kalla under dagens jaktstart, og hadde også fire nordmenn foran seg. Etter et sterk klassisk 10 kilometerløp endte Gjøvik-jenta på andreplass, bare slått av Marit Bjørgen.