NRK Meny
Normal

Surt med fjerdeplass, synes Maren-fansen

LAHTI/KOLBU (NRK): Det var duket til VM-fest på sportshytta i Kolbu i dag da medaljehåpet, Maren Lundby skulle kjempe om VM-medalje i hopp.

Kolbufest

VM-FEST I KOLBU: Folk i alle aldre møtte opp for å heie frem Maren Lundby under dagens hopprenn i Lahti.

Foto: LINE FOSSER VOGT / NRK

Folk i alle aldre tok turen til skihytta på Kolbu på Toten i dag for å heie frem den norske favoritten, Maren Lundby (22) til topps under dagens hopprenn i Lahti.

Og Lundby leverte et kjempehopp i 1. omgangen i VM da hun hoppet 99,5 meter.

– Det var skikkelig godt å få til et bra hopp i det rennet her. Skikkelig digg. Da jeg kom ut av hoppet hadde jeg en helt annen energi enn tidligere, sa Lundby.

Og at det var «skikkelig digg» kunne bygdefansen hjemme i Kolbu skrive under på. Der var stemninga i taket etter Lundbys første hopp.

Sur fjerdeplass

Lundby ledet etter 1. omgang, men landet for tidlig i den andre og ble til slutt nummer fire.

Tyske Carina Vogt leverte et hopp på 96,5 meter, og ledet dermed før Lundbys siste hopp.

Lundby landet etter 91 meter, og måtte derfor innse at hun ikke klarte å levere VM-medalje i Lahti.

– Et stort talent

Slåttsveen

TIDLIGERE TRENER: Hans Olav Slåttsveen er imponert over Lundby.

Foto: LINE FOSSER VOGT / NRK

Men hjemme i Kolbu er det bare lovord å si om 22-åringens prestasjoner.

Hans Olav Slåttsveen var en av dem som hadde tatt turen til skihytta i dag. Han har tidligere vært trener for Lundby, og er ikke overrasket over ungjentas prestasjoner.

– Hun hadde et talent for det meste når hun var liten, og var god i alt hun drev med. Veldig målrettet og treningsglad, og det er jo veldig viktig i denne idretten, sier Slåttsveen.

Kolbukameratene

Lundby representerer Kolbukameratene. Idrettslaget har rundt 800 medlemmer, mens hele bygda består av 4500 innbyggere.

Kolbukameratene har dyrket frem mange gode skihoppere.

– Vi var så heldige å ha en voldsomt stor hoppgruppe, som gjorde at vi fikk frem mange gode skihoppere en periode, sier Slåttsveen.

Blant dem som har vært innom Kolbukameratene er Kenneth Gangnes, Fredrik Bjerkeengen, Robert Johansson, Anders Fannemel og Maren Lundby.

Og Lundby har til sammen tatt fire 1.-plasser i verdenscupen denne sesongen, men måtte ta den sure fjerdeplassen i dagens hopprenn i Lahti.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Lunner vil bli en del av Viken

  Formannsskapet i Lunner har med 6 mot 1 stemme vedtatt å søke om å bli en del av den nye Viken fylkeskommune. De to Senterparti-representantene var uenige og endte opp med at en av dem stemte mot å gå over til Viken.

 • Vil felle flere ulver

  Rovviltnemda i Hedmark ber om at de gjenværende ulvene i Julussa- og Osdalsreviret blir tatt ut. Leder i nemda, Arnfinn Nergård, sier at selv om kvoten på 16 dyr er felt og jakta foreløpig stoppet, så innebærer departementets vedtak at begge flokkene skal tas ut.
  Og ifølge SNO er det i hvert fall to ulver igjen - en i hvert av revirene.

 • Bil av vegen i Åsnes

  En bil har kjørt av vegen på riksvei 2 ved Kløftbrua i Åsnes. Nødetatene er på stedet og sjåføren blir undersøkt av helsepersonell. Uhellet skjedde like før klokka ni i dag.