Sunde fornøyd med smaksprøvene

– Dette blir bra, jubler Øystein Sunde etter å ha fått en liten smakebit av teaterstykket som er bygd på hans univers.

54 Øystein Sunde-sanger er blitt til en teater-forestilling på Teater Innlandet. Sunde selv fikk en smakebit av forestillingen tirsdag og var fornøyd med det han så og hørte. Premiere i Hamar Kulturhus er torsdag 20. mars.

– Dette lover veldig bra. Hvis resten av forestillinga er så bra som det jeg har fått høre nå, er jeg lykkelig, sier Øystein Sunde etter å ha vært innom prøvene til forestillingen Det året det var så bratt.

Det er Teater Innlandet som setter opp teaterforestillingen som er basert på 54 av Øystein Sundes sanger. Premieren er i Hamar Kulturhus 20. mars, og forestillingen ruller rundt i Hedmark og Oppland fram til i midten av mai.

– Det blir som en slags revy, og her vet vi at alle tekstene er like gode, sier Tiril Heide-Steen.

Hun er en av de fem skuespillerne som går inn i de forskjellige rollene i sangene.

Teater Innlandet med Sunde-forestilling

Skuespillerne Tom Styve, Ida Holten Worsøe, Tiril Heide- Steen, Stig Werner Moe og Knut Erik Engemoen spiller i Sunde-forestillingen.

Foto: Odd Ragnar Lund / NRK

Fan av Sunde i mange år

Teater Innlandet er de første som har fått lov til å lage en egen forestilling basert på sangene til Øystein Sunde.

Forutsetningen var at Tom Steinar Lund fra Trio de Janeiro skulle få det musikalske ansvaret.

– Jeg har jo vært fan av Øystein Sunde siden jeg var 13 år, så det var med en viss ærbødighet jeg gikk løs på det, sier Tom Steinar Lund, som tror den sør-amerikanske vrien passer bra til Sunde sine låter.

Tom Steinar Lund

Musikalsk ansvarlig Tom Steinar Lund.

Foto: Odd Ragnar Lund / NRK

Han har samarbeida med Sunde under tolkningene, men det var først i forrige uke Øystein Sunde sjøl fikk mulighet til å kikke innom prøvene.

Morsomme detaljer

– Masse terninger, det liker jeg, sier Øystein Sunde og ser på de digre terningene som henger i ruta på gamle biler som er en del av kulissene på scena.

Forestillingen starter på brua mellom Seljestad og Låtefoss, der dansken med campingvogn møter en bryggerisjåfør fra Frydenlund. De får en sjåfør fra Stabburet med på laget, og de danner et eget samfunn.

– Hva synes du om denne hesten, Øystein, spør skuespiller Ida Holten Worsøen, om den litt slappe hesten hun skal sitte på i et av nummerne.

Frysebag med høytalere til Sunde-forestilling

Øystein Sunde var veldig fornøyd med denne rekvisitten; en gammeldags frysebag med høyttalere.

Foto: Odd Ragnar Lund / NRK

Sunde er fornøyd, så lenge den er morsom, og det synes han den er. Og han ler når han ser en god gammeldags kjølebag med innbygde høytalere.

–Vi tenkte det var i Sundes ånd, sier teatersjef Janne Langaas.

Musikken viktigst

Det viktigste for Øystein Sunde er likevel musikken. Og etter å ha vært innom prøvene og hørt hvordan Ambassanova er tolket av både musikere og skuespillere, føler han at musikken er i trygge hender.

Øystein Sunde

Øystein Sunde: – Musikken er viktigst.

Foto: Odd Ragnar Lund / NRK

– Jeg har jo bare hørt en sang med fullt orkester, og det lover bra. Hvis resten blir like bra, er jeg lykkelig, sier han før han må haste videre til egne spillejobber.

Under premieren 20. mars er han sjøl ute på turne med sitt eget band, og får nok ikke mulighet til å se forestillingen før langt uti april.