NRK Meny
Normal

Styrtet like etter take-off

Et helikopter har styrtet på Hjerkinn i Dovre. To personer er lettere skadd, bekrefter politiet.

Et helikopter styrtet rett etter take-off på Hjerkinn. Tre menn, en kvinne og en 11 år gammel gutt var ombord. To kom lettere til skade.

To personer er lettere skadd i helikopterulykken. Foto: Geir Olav Slåen.

Ulykken skjedde rett etter klokken 12.00 i dag ved garasjeanlegget til Forsvarets tidligere anlegg Hjerkinnhus vest for E6.

Det var fem personer i helikopteret da det havarerte. Piloten og co-pilot er lettere skadd, men ved bevissthet. De tre andre passasjerene som satt bak i helikopteret er uskadd.

Styrtet etter take-off

– Det vi med sikkerhet vet er at helikopteret tok av fra landingsplassen, som er ved det gamle garasjeanlegget til forsvarets skytefelt som nå Forsvarsbygg disponerer. De tok av og fløy lavt, og styrtet bare 300 meter etter take-off. Det ser ut som det er store skader på helikopteret, men selve helikopter-kroppen er ganske inntakt, sier reporter Geir Olav Slåen som er på stedet.

– Har hatt utrolig flaks

– De har nok hatt utrolig flaks. De har styrtet fra lav høyde, har hatt lav fart og de krasjlandet der det er mye kjerr og buskas, og det har nok tatt av litt for fallet, sier Slåen.

Ulykke

Pegasus helikopteret var i jobb for Forsvarsbygg da ulykken skjedde.

Foto: Geir Olav Slåen / NRK

– Vi fikk melding litt over klokken 12 om at et helikopter hadde styret på Dovrefjell over det militæret anlegget. Vi sendte ut ressurser, og vi fikk bekreftet at et helikopter hadde gått i bakken. Det er to personer som er lettere skadet. Foreløpig vet vi ikke hva som var årsaken til ulykken, sier Haugen.

Var barn ombord

– Det var tre menn, en kvinne og en gutt om bord. De tre som satt bak, var tilsynelatende uskadd, sier operasjonsleder Hallgeir Haugen i Gudbrandsdal politidistrikt.

En person er sendt med luftambulanse til Lillehammer sykehus for behandling, de andre fire får behandlig på stedet.

Politiet vet foreløpig lite om årsaken til at helikopteret falt ned.

– Det er et helikopter fra Pegasus som har avtale med forsvaret om kjøring av utstyr og mannskaper i forbindelse med forsvarets arbeider der oppe som har styrtet. Helikopteret var i jobb for Forsvarsbygg da ulykken skjedde, sier Haugen.

Ulykke Dovrefjell

Politiet vet foreløpig lite om årsaken til helikopterulykken.

Foto: Geir Olav Slåen / NRK
Laster kart, vennligst vent...

INGEN HARDT SKADDE: Helikopter var på oppdrag fra Forsvarsbygg da det krasjlandet bare 300 meter etter take-off.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND