NRK Meny
Normal

Etterlyser syklist som kjørte på 13-åring

En 13 år gammel jente ble påkjørt i Totenvika av en syklist som syklet Trondheim-Oslo lørdag. Nå ber rittledelsen syklisten melde seg.

Styrkeprøven

Syklisten som syklet ned ei jente i Totenvika, bli nå etterlyst av rittledelsen for Styrkeprøven.

Foto: Knut Røsrud / NRK

Jenta var ute og luftet hunden sin da hun ble syklet ned da hun skulle krysse fotgjengerovergangen over riksvei 33 i Totenvika. Jenta slapp fra uhellet uten skader, men syklisten stanset ikke for å sjekke om det gikk bra med jenta, noe politiet og ledelsen i Styrkeprøven reagerer på.

– Sykkelrytteren som var innblandet i uhellet, skal ha syklet videre uten å stanse eller gi opplysninger om identitet. Som arrangør er dette meget negativt for vårt omdømme, og vi ber derfor vedkommende som har vært innblandet i denne hendelsen, eller vitner til hendelsen, om å kontakte undertegnede, sier arrangementssjef Pål Wiik-Wøien til Styrkeprøvens nettsider.

Les også: Jente syklet ned

Daglig leder Morten Mørk i Styrkeprøven sier til NRK at de jobber med å finne ut hvem syklisten var, og at både andre syklister, mannskaper langs løypa og hodekameraer og tidtakingssystemer vil bidra til å løse saken.

Lørdag morgen forsøkte en mann å sabotere sykkelrittet ved å kaste tegnestifter i Klettkrysset noen kilometer sør for Trondheim sentrum. Også i fjor ble det gjort forsøk på å sabotere Styrkeprøven med tegnestifter, da i Gjøvik-området. (©NTB)

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Uskadd etter å ha kjørt ned stolpe

  Føreren kom uskadd fra en utforkjøring på riksvei 4 i Gjøvik ved Hunton i kveld. Bilen havnet i grøfta etter å ha kjørt ned en lyktestolpe.

 • Tatt for narkobruk på Kongsvinger

  En person ble tatt bruk av narkotika på Kongsvinger jernbanestasjon ved 18-tiden mandag. Personen anmeldes for forholdet, melder politiet.

 • Kø på riksvei 25

  Trafikken går sakte på riksvei 25 mellom Elverum og Hamar på grunn av bilberging.

  Kø rv 25
  Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK