Normal

Stupetårnet lagt ut på Finn.no

Mens utredningene om det skandaleombruste stupetårnet er i gang, har noen lagt det ut for salg på Finn.no.

Stupetårnet på Finn.no

Stupetårnet i Hamar har blitt en vanskelig sak for politikerne. Nå har noen trådt hjelpende til med å legge det ut på Finn.no.

Foto: Skjermdump fra Finn.no

Formannskapet i Hamar bestemte denne uka at stupetårnets videre skjebne skulle utredes. Skandaleprosjektet er dermed satt på vent inntil videre, men interessen rundt millionsprekken er fortsatt stor.

Mens saken behandles av formannskapet i Hamar, har noen sett sitt snitt til å legge ut tårnet på Finn.no.

– Utredet for store beløp

Pris er ikke oppgitt, men annonseteksten levner liten tvil om at dette må ses på som et stikk til Hamar kommune.

«Stupetårnet er gjennomprosjektert, underbudsjettert og nylig utredet for store beløp. Ytterligere påkost må påregnes.», står det i annonsen.

Annonsen er plassert i kategorien Sport og friluftsliv, og opplyser at det er mulig å avtale visning etter avtale. Imidlertid er adressen noe uklar, da det kommer frem i annonseteksten at vindretningen avgjør stupetårnets beliggenhet.

Tårnet skulle egentlig koste 1,5 millioner, men kan få en sluttregning på over 29 millioner. Annonse er lagt ut av Mandagsklubben, og Hamar kommune er oppgitt som kilde for flere detaljer rundt prosjektet.

Ubehagelige overraskelser

Kontrollutvalget i Hamar har gått gjennom prosjektet og det er avdekket ubehagelige overraskelser.

– Kvalitetssikring av tekniske løsninger og prosjektgjenomgang har i høst avdekket en kostnadsutvikling som tidligere ikke var kjent. Derfor ønsker jeg å stoppe arbeidene inntil vi har full oversikt, sa rådmann Martin Kulild til NRK i forrige uke.

Etter kontrollene er det avdekket at forankringsfestene for stupeanlegget var underdimensjonert. Dermed blir regninga på mellom 22 og 29 millioner kroner, og nå er hele prosjektet lagt på is.