Studentene svikter Rena

Høgskolen i Rena taper kampen om studentene. - Det er nok mange som ønsker å bo mer sentralt, innrømmer skolen.

studenter
Foto: foto v.richard haro / Scanpix/AP

Derimot strømmer studentene til Elverum, Gjøvik og Lillehammer. Det er særlig studier som gir gode utsikter om jobb, som har mange søkere.

Helse og idrett i skuddet

Den nye avdelingen for helse- og idrettsfag i Elverum fylte opp sine studieplasser allerede etter første inntak.

Teknologi trekker

Også høgskolen i Gjøvik har mange søkere, og det er hovedsaklig studier innen teknologi og ingeniør-utdanningen som trekker til seg flere studenter. Lærere i disse fagene har i flere år vært bekymret for den manglende interessen, og pekt på at samfunnet rett og slett vil mangle fagfolk hvis ikke dette endrer seg.

- Rena usentralt

Høgskolen på Rena er altså taperen i kampen om studentene, og det er særlig informatikkfagene som sliter. - I tillegg til dalende interesse for informatikk, er nok beliggenheten også en årsak, sier dekan Per Victor Nyggard. - Det er mange studenter som ønsker å bo mer sentralt.

- Bedre studiekvalitet?

- Men få studenter behøver ikke bety dårligere studier, snarere tvert i mot, sier Nygaard. - Med få studenter blir det lettere å følge opp hver enkelt. De får en like god utdannelse, kanskje også bedre, sier han.

Fortsatt ledige studieplasser

Fortsatt kan høgskolene få flere studenter enn de har til nå. Årsaken er at det fortsatt ligger mange ledige studieplasser ute på det såkalte "restetorget". Hvor mange som benytter seg av dette tilbudet blir ikke klart før i midten av september.