NRK Meny
Normal

Studentbedrifter skal gi gründere

Hittil har ingen høgskoler i Hedmark eller Oppland hatt det, men nå skal det satses på studentbedrifter i begge fylker.

Studentene i Hedmark og Oppland skal lære mer om å sette forretningsidéer ut i livet.

Det er høgskolene i Lillehammer, Gjøvik og Rena som er først ute med tilbudet.

I resten av landet finnes det flere studentbedrifter allerede, og det konkurreres hvert år om en NM-tittel i studentbedrift.

Videreutvikling

Elevbedrifter er etterhvert et kjent begrep fra ungdom- og videregående skoler som starter opp egne bedrifter for en kortere periode.

Og studentbedriftene er en videreutvikling av dette, forteller daglig leder i Ungt Entreprenørskap i Oppland, Karin Rønning.

NHO støtter prosjektet 

Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) sitter i styret i Ungt Entreprenørskap, og Ingunn Hermannsen i NHO Innlandet sier prosjektet er viktig for næringslivet.

Studentene skal utvikle en forretningside, registrere bedriften i Brønnøysundregistret, skaffe startkapital, skrive forretningsplan og årsrapport, og altså produsere varene og drive bedriften.

I resten av landet finnes det flere studentbedrifter allerede og det konkurreres hvert år om en NM -tittel i studentbedrift.

Hør om satsinga på studentbedrifter  

 

 

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Nei til terrengsykling i Nordmarka

  Miljødirektoratet sier nei til terrengsykling i deler av Jevnaker kommune som er naturreservat i Nordmarka. Norsk organisasjon for terrengsykling ønsket dispensasjon fra regelverket for å sykle på stier i Spålen-Katnosa naturreservat.

 • Behov for mer flom- og rassikring

  Det er behov for 2,5 milliarder kroner til flom- og rassikring i til sammen 70 norske kommuner, fastslår Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), melder TV 2.

  Helikopterbilde flom
  Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK
 • Kongsvinger snudde og vant

  Storhamars ishockeygutter slo Stjernen 5-2 i kveld. Mens Kongsvinger tok seieren på sudden death i oppgjøret mot Manglerud Star, etter at de lå under 3-0 etter andre periode.