NRK Meny

Strid om folkeavstemning

Stortingsrepresentant Anne Tingelstad Wøien (Sp) (bildet) reagerer på at Ap og Høyre i Oppland fylkesting ikke vil ha en folkeavstemning om en mulig sammenslåing av Oppland og Hedmark, skriver Oppland Arbeiderblad. Tirsdag behandlet fylkesutvalget regionreformen, og hverken fylkesordfører Even Aleksander Hagen (Ap) eller Kari-Anne Jønnes (H) vil ha folkeavstemning.

Anne Tingelstad Wøien
Foto: ked

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bilulykke Nordsinni

    To biler har kollidert på fv 33 ved Nordsinni i Nordre Land kommune. Nødetatene er på vei til ulykkesstedet. Skadeomfanget er ukjent.

  • Hamar kommune vil ha sykehus

    Hamar kommune vil ha et nytt sjukehus enten ved jernbanestasjonen eller ved Vikingskipet. Rådmann Bjørn Gudbjørgsrud viser til to rapporter som har blitt utarbeida i etterkant av at kommunestyret i Hamar bestemte seg for å se på mulighetene for å legge et sjukeshus til byen. Sjukehuset Innlandet har vedtatt at de ønsker å bygge ved Mjøsbrua.

  • Hadde overgrepsbilder

    En mann i 50-åra er i Glåmdal tingrett dømt til fengsel i sju måneder for oppbevaring av bilder og video med overgrep mot barn. Mannen har lastet ned filmer og bilder av overgrep gjennom 10 år, skriver Glåmdalen.