NRK Meny
Normal

Streng dom for julebordsvold

Mannen som sparket og slo en 44 år gammel mann fra Ringsaker etter et julebord i Hamar i november, er dømt til fengsel i ett år og 10 måneder.

Retten karakteriserer den umotiverte volden som rå og brutal. Det er uvisst om 44 åringen vil bli helt bra igjen, og han bruker nå rullator eller krykker. Den dømte voldsmannen må også betale 120 000 kroner i oppreisning og 16 000 i erstatning, melder Hamar Arbeiderblad.

Rå og brutal vold

Det var etter et julebord på Scandic hotell i Hamar før jul i fjor volden skjedde. Det begynte med at den 44 år gamle pleieren tilbød voldsmannen og hans kone skyss hjem. Det førte til at voldsmannen gikk løs på ham med slag og spark.

Dommen i Hedmarken tingrett er knusende. Retten mener volden var uprovosert og hadde klart preg av mishandling, og at voldsmannen har vist alvolig og skremmende aggressivitet mot en hjelpeløs person. For også etter at pleieren var slått i bakken, fortsatte den rå og brutale volden ved at domfelte tok fart og sparket ham flere ganger. Slagene og sparkene førte til at fornærmede fikk flere brudd i nesen og i ansiktet.

44-åringen må fortsatt bruke rullator eller krykker for å bevege seg. Han har også problemer med syn og hørsel og har psykiske problemer. Det er uklart om mannen noengang blir helt bra igjen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Storhamar vant

  I den fjerde semifinalen i NM-sluttspillet i ishockey vant Storhamar 4–1 over Frisk Asker i kveld. Dermed leder Storhamar 3–1 i antall kamper og trenger kun én seier til for å komme til finalen.

 • Ibsenprisen delt ut i Skien

  Den nasjonale Ibsenprisen går i år til Malmfrid Hallum fra Lunner, som vinner prisen for stykket Solveigs 2. sang. Hallum får prisen på 150.000 kr, samt en statuett av Nina Sundbye.

  Malmfrid Hallum
  Foto: Lars Tore Endresen
 • Dyr evakueres fra låve

  Mellom 10 og 15 dyr er evakuert fra en låve ved Bybrua i Gjøvik fordi det er fare for at en mindre del av taket kan gi etter. I følge politiet er 3 takstoler knekt. Snø fra et høyere tak har rast ned på denne delen av taket.

  10-15 kyr ble evakuert etter at deler av et låvetak raste sammen.