NRK Meny
Normal

Skolene stenger i Elverum

Elverum kan «takke» én uorganisert renholder for at ikke samtlige skoler er i streik i dag.

Streikemøte i Elverum

Elverumsingene gjorde seg tirsdag klar til å kle på seg streikevestene på infomøtet, i forbindelse med streiken som ble trappet opp.

Foto: Torunn Myhre / NRK

Alle skolene i Elverum, unntatt én, er i dag rammet av streik, og blir stengt på grunn av manglende renhold.

Barnehager stengt

Det sier skolesjef Tord Arnesen.

Det er Kirkeby oppvekstsenter som ikke blir rammet, fordi den ene faste renholderen er uorganisert.

Streiken startet torsdag i forrige uke og ble sist trappet opp tirsdag. Fra før av er en rekke barnehager, SFO-er stengt i kommunen. I tillegg er blant annet kommunens kino og kulturhus stengt. NAV i Elverum har redusert bemanning.

Mer stengt

Også i Lillehammer er de fleste skolene og barnehager stengt i dag. I Kongsvinger og Stange er også de fleste skolefritidsordninger og barnehager stengt.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ønsker tips om brann

    Politiet ønsker tips fra publikum som har sett en mørkkledd person i forbindelse med en brann i Raufoss i kveld. Politiet tror brannen er påsatt etter funn av paller på en kasse over et kjøleaggregat, samt at det er sikret en video av hendelsen.

  • Brann i søppelkasse ved rådhus

    Det begynte å brenne i en søppelkasse utenfor rådhuset på Raufoss ved 21.30-tida. Brannen ble raskt slukket. Brannårsaken er ikke kjent, men politiet utelukker ikke at den kan være påsatt og gjør søk i området. Et vindu ble ødelagt i brannen.

  • Storseier for Lillehammer

    Lillehammer vant hele 5–1 over Stavanger oilers i en kamp i eliteserien i ishockey i kveld. Kampen ble dramatisk for Lillehammers Emil Nyhus som ble sendt til sykehuset etter en takling. Ifølge TV2 skal han ha fått en kraftig hjernerystelse.