NRK Meny
Normal

Streik fører til lang kø for hjelp

Det vil ta mye lengre tid å få hjelp fra Telenor kundeservice etter at 49 Telenor-ansatte på Gjøvik i morges ble tatt ut i streik.

Mobiltelefon
Foto: Rainer Prang / NRK

- Det vil nok bli merkbart lengre køer både på kundeservice og de som skal ha bredbånd sier tillitsvalgt for Telenor-ansatte på Gjøvik Ronny Paulsen.

Kan bli langvarig streik

470 ansatte skal ut i streik i første omgang.

På Gjøvik er det folk som driver med bestilling og leveranse av bredbånd samt utsending av mobiltelefonregninger som tas ut i streik.

NHO tror streiken kan bli langvarig.

- Umulig å innfri

- Det var umulig å komme fram til en løsning. Avstanden var for lang mellom arbeidstakernes ambisjoner og det vi opplever som realistisk. I forhold til Telenors driftsstruktur var kravene for stive, sier NHOs forhandlingsleder Oskar Rønbeck til NTB.

- Jeg ser ingen umiddelbar løsning. Dette kommer til å ta tid, legger han til.

Brøt sammen

Meklingen for 2.500 Telenor-ansatte organisert i EL og IT-forbundet og arbeidsgiverorganisasjonen Abelia brøt sammen ved midnatt tirsdag. I første omgang går 470 ansatte i ni Telenor-bedrifter går ut i streik fra onsdag morgen.

- Det var ikke mulig å legge fram en skisse til løsning da meklingsfristen gikk ut ved midnatt. Partene sto for langt fra hverandre, og det er meldt plassfratredelse for 470 Telenor-ansatte i ni bedrifter i konsernet fra onsdag morgen klokken 7, sa meklingsmann Daniel Lunde til NTB da bruddet var et faktum.

Streiken blant de Telenor-ansatte vil ramme utsendelse av mobilregninger, levering av bredbåndtjenester og tjenestene ved Opplysningen 1881. Den vil trolig medføre lengre ventetid ved henvendelser til Telenor og lengre tid for å få nytt eller flytte et abonnement.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Adam Douglas klar for Nobelkonsert

  Stjernekamp-vinneren Adam Douglas stepper inn for britiske RØMANS på kort varsel og skal spille sammen med Matoma fra Flisa på kvelden Nobel fredspriskonsert.

  Adam Douglas i finalen i Stjernekamp
  Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • E6 Dombås delvis stengt

  Nordgående løp på E6 mellom Dombås og Dovre er stengt på grunn av et trafikkuhell nederst i Dombåsbakkene. Det er ikke meldt om personskade. Det er svært glatt på stedet og strøbil og bergingsbil er på veg.

 • Nekter å betale avgift

  Hver fjerde hytteeier nekter å betale den omstridte serviceavgiften i Ringsakfjellet til grunneier Pihl AS, skriver Hamar Arbeiderblad. Leder Jan Ove Holmen i Sjusjøen vel mener dette er et sterkt signal. Styrer i Pihl, Per Fineid sier de kommer til å purre og deretter sende saken til inkasso om nødvendig.

  Hyttefelt på Sjusjøen
  Foto: Bjørn Opsahl