Storvik mener han oppga feil dato på samtale med Øygard

Jehans Storvik kontaktet aktor Torbjørn Klundseter fredag. Han trakk da sin forklaring om at Øygard hadde kontaktet ham før Øygard ble anmeldt for overgrep.

Jehans Storvik vitnet i rettssaken mot Rune Øygard

Jehans Storvik skal forklare seg på nytt.

Foto: Gunn Evy Auestad / NRK
Elin Fossum
Journalist

Storvik fortalte i retten forrige uke at ordføreren kontaktet ham flere dager før det forelå en anmeldelse og fortalte at han fryktet at dette skulle skje.

Rune Øygard sa i en telefonsamtale til meg at han var redd for at jenta kom til å anmelde ham for seksuelle overgrep. Jeg satt i en form for sjokktilstand etter samtalen. Jeg husker ikke hvorfor jeg var i den tilstanden, sier Storvik i retten.

Jehans Storvik, 18.10.2012

Aktor Torbjørn Klundseter orienterte retten i dag om at Storvik etter vitnemålet hadde oppdaget at han hadde tatt feil av datoer og at han ønsket å få rettet opp dette. Han mente nå at denne samtalen fant sted en uke senere, det vil si etter at anmeldelsen mot Rune Øygard var levert til politiet.

Dommeren bestemte at Storvik skulle få forklare seg på nytt.

Øygard kontaktet vitnet

Etter det NRK kjenner til har Rune Øygard vært i kontakt med Storvik etter at han avga sin vitneforklaring i retten. Nå ønsker Storvik altså å endre sin forklaring på dette punktet.

Jehans Storvik er fungerende varaordfører i Vågå. Han er avdelingsleder ved Nord-Gudbrandsdal videregåande skule og var læreren til 16-åringen i samfunnsfag året som gikk. Han er en nær venn av, og partifelle med tiltalte Rune Øygard.

To vitner forklarer seg for lukket rett

To vitner har ønsket å forklare seg for lukket rett. Det betyr også at pressen ikke får være til stede under forklaringene og at forklaringene ikke kan gjengis offentlig. Retten avgjorde at begge vitnene skal få gjøre det. Ingen av partene hadde noen innvendinger mot at dørene skulle lukkes.

Får føre alle vitner

Aktoratet har bedt retten om å nekte forsvaret å føre 14 vitner. Aktor Torbjørn Klundseter mente at flere av dem ikke hadde noe relevant å bidra med i forhold til straffesaken.

Tingrettsdommer i Sør-Gudbrandsdal tingrett, Torunn E. Kvisberg, mener at det ikke er grunnlag for at dette skal gjøres. Hun har besluttet at alle vitner skal møte.

Det er hjemmel i loven for at forsvaret skal kunne føre såkalte karaktervitner. Dette er vitneforklaringer som har betydning for tiltaltes troverdighet.

.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Vårsola lokka folk ut.

    Det har vært steikende sol og sommertemperaturer på Østlandet. Også på Hamar var folk ute for å nyte vårsola.

    Det har vært steikende sol og sommertemperaturer på Østlandet. Også på Hamar var folk ute for å nyte vårsola.