NRK Meny
Stortinget
Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

Stortingsnominasjon Innlandet

Oppsummert

I løpet av høsten 2016 skal alle de politiske partiene i Innlandet gjøre sine nominasjoner til neste års valg.

 • Utfordrer Frp-Ørsal Johansen

  Det går mot kampvotering på Oppland Frps nominasjonsmøte foran Stortingsvalget. Nominasjonskomiteen er delt mellom nåværende stortingsrepresentant Morten Ørsahl Johansen og fylkesleder Harald Eivind Bakke på første plass, skriver OA.

 • Thommessen på Høyre-toppen

  Olemic Thommessen blir Høyres toppkandidat i Oppland neste høst. Det er klart etter nominasjonsmøtet i Oppland Høyre i går kveld. Om andreplassen på lista ble det kampvotering mellom Hanne Velure fra Lesja og Kari-Anne Jønnes fra Gran. Der vant til slutt Jønnes med 48 av 82 stemmer. Velure ble enstemmig valgt på tredjeplass på lista til Oppland Høyre.

  Olemic Thommessen (H)
  Foto: NRK
 • Tonning Riise lettet og glad

  Kristian Tonning Riise sier han er lettet over avgjørelsen og glad for tilliten etter at flertallet i nominasjonsmøtet til Hedmark Høyre i kveld satte han på førsteplass på lista til Stortingsvalget. Sittende toppkandidat Gunnar S. Gundersen sier han er skuffet, han hadde håpet på en periode til.

 • Lahlum sikter på stortingsplass

  Hans Olav Lahlum fra Gjøvik er innstilt som nummer en på Oppland SVs stortingsliste før valget neste år. Det skriver Oppland Arbeiderblad. Det var en enstemmig nominasjonskomite som innstilte Lahlum på førsteplass.

  Hans Olav Lahlum
  Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Alf Prøysens ærespris til Myhre

  Alf Prøysens ærespris blei i går tildelt visesongaren Lars Martin Myhre. Juryen grunngjev tildelinga med at Myhre er ein av dei verkeleg berande bjelkane i norsk musikkliv gjennom snart 50 år.

  Om Prøysen hadde vore i bransjen i dag hadde Myhre og Prøysen truleg samarbeidd for lenge sidan, heiter det i grunngjevinga til juryen.

 • Stal verktøy

  I løpet av natta er det stole verktøy for 100.000,- kroner frå eit nytt leiligheitskompleks på Tynset. Politiet etterforskar saka.

 • Valdresflye opnar klokka 10.00

  Det er minus fire grader, snø og isdekke og snøfokk i området.

  Laster Twitter-innhold