NRK Meny
Stortinget
Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

Stortingsnominasjon Innlandet

Oppsummert

I løpet av høsten 2016 skal alle de politiske partiene i Innlandet gjøre sine nominasjoner til neste års valg.

 • Utfordrer Frp-Ørsal Johansen

  Det går mot kampvotering på Oppland Frps nominasjonsmøte foran Stortingsvalget. Nominasjonskomiteen er delt mellom nåværende stortingsrepresentant Morten Ørsahl Johansen og fylkesleder Harald Eivind Bakke på første plass, skriver OA.

 • Thommessen på Høyre-toppen

  Olemic Thommessen blir Høyres toppkandidat i Oppland neste høst. Det er klart etter nominasjonsmøtet i Oppland Høyre i går kveld. Om andreplassen på lista ble det kampvotering mellom Hanne Velure fra Lesja og Kari-Anne Jønnes fra Gran. Der vant til slutt Jønnes med 48 av 82 stemmer. Velure ble enstemmig valgt på tredjeplass på lista til Oppland Høyre.

  Olemic Thommessen (H)
  Foto: NRK
 • Tonning Riise lettet og glad

  Kristian Tonning Riise sier han er lettet over avgjørelsen og glad for tilliten etter at flertallet i nominasjonsmøtet til Hedmark Høyre i kveld satte han på førsteplass på lista til Stortingsvalget. Sittende toppkandidat Gunnar S. Gundersen sier han er skuffet, han hadde håpet på en periode til.

 • Lahlum sikter på stortingsplass

  Hans Olav Lahlum fra Gjøvik er innstilt som nummer en på Oppland SVs stortingsliste før valget neste år. Det skriver Oppland Arbeiderblad. Det var en enstemmig nominasjonskomite som innstilte Lahlum på førsteplass.

  Hans Olav Lahlum
  Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Fylkesveg 33 stengt

  På grunn av flere mindre snøskred over fylkesveg 33 mellom Byrud og Feiring er veien stengt. Geolog undersøker området.

 • Asylmottak legges ned

  Norsk Folkehjelps asylmottak på Kongsvinger legges ned 30. juni. Mottaket har blitt drevet siden 1990-tallet av Norsk Folkehjelp. De mener at UDI's vedtak er i strid med signaler om å opprettholde mottaksstrukturen.

 • Listhaug utsatt for heksejakt

  Leder i Hedmark og Oppland høyre, Lise Berger Svenkerud, mener avgåtte justisminister Sylvi Listhaug har blitt utsatt for en heksejakt. På sin facebookside skriver Høyre-lederen hun er glad for at Sylvi Listhaug lover at hun ikke kommer til gå stille i dørene framover.