NRK Meny
Stortinget
Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

Stortingsnominasjon Innlandet

Oppsummert

I løpet av høsten 2016 skal alle de politiske partiene i Innlandet gjøre sine nominasjoner til neste års valg.

 • Utfordrer Frp-Ørsal Johansen

  Det går mot kampvotering på Oppland Frps nominasjonsmøte foran Stortingsvalget. Nominasjonskomiteen er delt mellom nåværende stortingsrepresentant Morten Ørsahl Johansen og fylkesleder Harald Eivind Bakke på første plass, skriver OA.

 • Thommessen på Høyre-toppen

  Olemic Thommessen blir Høyres toppkandidat i Oppland neste høst. Det er klart etter nominasjonsmøtet i Oppland Høyre i går kveld. Om andreplassen på lista ble det kampvotering mellom Hanne Velure fra Lesja og Kari-Anne Jønnes fra Gran. Der vant til slutt Jønnes med 48 av 82 stemmer. Velure ble enstemmig valgt på tredjeplass på lista til Oppland Høyre.

  Olemic Thommessen (H)
  Foto: NRK
 • Tonning Riise lettet og glad

  Kristian Tonning Riise sier han er lettet over avgjørelsen og glad for tilliten etter at flertallet i nominasjonsmøtet til Hedmark Høyre i kveld satte han på førsteplass på lista til Stortingsvalget. Sittende toppkandidat Gunnar S. Gundersen sier han er skuffet, han hadde håpet på en periode til.

 • Lahlum sikter på stortingsplass

  Hans Olav Lahlum fra Gjøvik er innstilt som nummer en på Oppland SVs stortingsliste før valget neste år. Det skriver Oppland Arbeiderblad. Det var en enstemmig nominasjonskomite som innstilte Lahlum på førsteplass.

  Hans Olav Lahlum
  Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Nei til mottak på Rondablikk

  Politikere og administrasjon i Sel kommune sier nei til nytt asylmottak på Rondeslottet hotell, melder GD. I går ble det kjent at UDI vil etablere et mottak for asylsøkere med truende /voldelig adferd i kommunen. Ordfører Dag Erik Pryhn sier imidlertid til NRK at han frykter det ikke spiller noen rolle hva kommunen mener i saken.

 • Bekymret for Hadeland-splitting

  Gran bygdeliste, Gran Frp og MDG i Gran vil at Hadelandskommunene i fellesskap skal forhandle både med Innlandet og Viken om framtidig fylkestilhørighet. Det skriver avisa Hadeland. Kommunestyrene behandler spørsmålet om fylkestilhørighet torsdag.

 • Isblokk fra vogntog traff personbil

  Et rødt vogntog på tur nordover mistet isblokk fra taket og traff en personbil på tur sørover på E6 i Moelv. Det er store skader på bilen og den er ikke kjørbar. Det er ikke snakk om personskader, melder politiet.