NRK Meny
Normal

Lærerne: – Vi streiker for å gjøre en best mulig jobb for elevene

100 lærere møtte opp på streikemøte i Gjøvik i dag. Streikeviljen er fortsatt stor.

Streikemøte på Gjøvik - streiken trappes opp

STERIKEMØTE: Foreløpig er det ungdomsskoler og Gjøvik videregående som er rammet av streiken i kommunen.

Lærerstreiken startet beskjedent den 1. juli, men ble trappet opp for 14 dager siden. I Oppland er det streik i Gjøvik kommune, mens i Hedmark er lærere i Elverum og Hamar tatt ut. Totalt er rundt 550 lærere tatt ut i streik i Hedmark og Oppland.

– Det er ikke noe teselskap å streike, men det er nå vi må sette inn trøkket, sa Jorunn Pedersen, streikeleder for Utdanningsforbundet i Gjøvik.

Kan ramme barneskoler

Foreløpig er det ungdomsskoler og Gjøvik videregående som er rammet av streiken i kommunen. Hele Vg1 er permittert til streiken er over, og noen klasser i Vg2 og Vg3. Man utelukker ikke at streiken også vil ramme barneskoler etter hvert.

Streikequiz

QUIZ: Lærerne varmet opp med streikequiz, sjekk om kunnskapsnivået ditt er på høyde med lærernes!

Foto: Maria Ekerholt / NRK

Det kritiske punktet er kravet om at lærerne skal kunne pålegges å være på skolen inntil 7,5 timer daglig, istedenfor å jobbe hjemmefra, slik de kan i dag.

KS skal ha trukket timekravet, men har fastholdt ønsket om økt tilstedeværelse. Streikeleder Jorun Pedersen understreket at de må få tillit, uten dette vil streiken kunne være langvarig.

Om lag 100 lærere aksjonerte på Gjøvik fredag ettermiddag.Budskapet var blant annet at de ikke gir seg.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Mot kald helg

    Det blir stort sett kuldegrader i Hedmark og Oppland i helga, seier meteorologen. Laurdag blir det truleg skya med enkelte sludd og snøbyer, og det kan også bli tåke i låglandet. Men likevel kan vi vente nokre solgløtt inn i mellom. Søndagen blir det bra vêr ifølgje meteorologen.

  • Elg langs vegane

    Det er mykje elg som går langs vegane i både Hedmark og Oppland i ettermiddag. Vegvesenet ber bilistar vere obs på dyra, og seier det mellom andre stadar er elg ved vegen på Rv 3 i Gjøvik-området, Rv 4 ved Harestua og langs E6 ved Brumunddal.

  • Trafikken går sakte

    PÅ E6 mellom Kolomoen og Harmar er det saktegåande trafikk. Det er stor trafikk gjennom vegarbeidsområdet, og køen heng igjen etter oppryddinga ved Uthus i Stange tidlegare i ettermiddag.