NRK Meny
Normal

Storsatsing på folkemusikk

Plateselskapet Ta:lik i Valdres skal gi ut en stor samling folkemusikk på DVD.

Ta:lik får 400.000 kroner fra Norsk Kulturråd for å gi ut NRK-opptak.

Det er nærmere hundre 78-plater som nå kommer ut på seks DVD-er.

Valdresselskapet har fått rettighetene til å gi ut NRKs opptak av folkemusikk i perioden fra 1950 - 70. Norsk kulturråd støtter prosjektet med 200.000 i 2006 og 200.000 i 2007.

Det er både musikk og dans som nå skal gis ut på DVD. Opptaka representerer om lag hundre 78-plater.

Satser på de beste

Plateselskapet ta:lik har spesialisert seg på NRKs arkivopptak. I tillegg har de tilgang til flere offentlige og private samlinger av folkemusikk. Siden selskapet ble stifta i 1999 har de gitt ut 21 CD-er og laga tre musikkvideroer.

Målsettinga til Valdresselskapet er å få fram de beste utøverne innen tradisjonell folkemusikk.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • E6 Dombås delvis stengt

  Nordgående løp på E6 mellom Dombås og Dovre er stengt på grunn av et trafikkuhell nederst i Dombåsbakkene. Det er ikke meldt om personskade. Det er svært glatt på stedet og strøbil og bergingsbil er på veg.

 • Nekter å betale avgift

  Hver fjerde hytteeier nekter å betale den omstridte serviceavgiften i Ringsakfjellet til grunneier Pihl AS, skriver Hamar Arbeiderblad. Leder Jan Ove Holmen i Sjusjøen vel mener dette er et sterkt signal. Styrer i Pihl, Per Fineid sier de kommer til å purre og deretter sende saken til inkasso om nødvendig.

  Hyttefelt på Sjusjøen
  Foto: Bjørn Opsahl
 • Legger ned skole

  Politikerne i Sel kommune vedtok i dag å legge ned Sel skole, skriver GD. Ap og SV fikk flertall for å samle Otta og Sel til en skolekrets. Årsaken er dårligere økonomi og lavere elevtall.