NRK Meny
Normal

Storm rundt Mo

Det ble mye fokus på andre ting enn sang, da Hamar-artisten Mo opptrådte i Melodi Grand Prix.

Mo

Hamar-artisten Mo overlevde terroren på Utøya, og nå beskyldes han for å ha profilert seg som Utøyaoffer under Melodi Grand Prix.

Foto: Tom Øverlie / NRK

Mo fra Hamar kom på tredjeplass etter finalerunden lørdag kveld, med låten «Heal». Under finalen kommenterte tidligere Grand Prix programleder Jostein Pedersen for, Helgeland Arbeiderblad og kom med følgende anmeldelse av Mo sin opptreden:

«Nå må Mo til pers. Dette er et makkverk av en sang som har stjålet mer enn godt er fra Russlands vinner i 2008, «Believe» med Dima Bilan. Mo synger overdrevent og pretensiøst uten hensyn til tekst og melodi. Han har profilert seg som Utøya-overlevende. Derfor er hva som ligner maskingeværlyd i refrengene særdeles kynisk og vulgært. Fy Mo! Fy NRK!
Terningkast 1.»

Twitter kokte

Uttalelsene fra Pedersen fikk internett til å koke, og flere kjendiser raser etter utsagnet.

Musiker Askil Holm skriver på sin Twitter.

– Grøss og gru. Uverdig skrevet av #josteinpedersen om #mo #mgpnrk

Programleder og komiker Klaus Sonstad stiller seg også bak kritikken, og er sitert på. VG

– Jostein Pedersen skriver at Mo har «profilert seg som Utøya-overlevende.» Ikke et slag under beltestedet, mer som en kniv i hjertet. #mgp

Daglig leder i Heartbeat management, Pernille Torp-Holte, skriver på sin Twitter.

– Jostein Pedersen: Skam deg! Dette er bare smakløst og uten respekt. Fy faan. #nettavisen #josteinpedersen #nrkmgp

Mo sitt management har foreløpig valgt å ikke kommentere saken.

Utsatt for grov rasisme

Mo har også blitt utsatt for grov, rasistisk sjikane på sosiale medier i forbindelse med sin opptreden i Melodi Grand Prix.

Etter han vant delfinalen forrige helg skrev blant annet en bruker på Twitter at han skulle ønsker Anders Behring Breivik fikk tak i Mo på Utøya.

NRK oppfattet meldingene som så grove at de tok kontakt med politiet, og vurderte og anglede sjikanen.

Dagen etter ble de rasistiske meldingene slettet fra Twitter.

Populær blant publikum

Stemningen stod i taket da Mo entret scenen i Oslo Spektrum med låten «Heal» lørdag kveld. Det må tydeligvis også ha vært god stemning rundt om i landet, for Mo sikret seg en plass blant de fire som opptrådte i Gullfinalen.

– Dette er den beste følelsen noen gang, sa Mo og gikk ned i knestående i det han gikk av scenen etter lørdagens opptreden.

Det var i alt ni deltakere med i årets MGP-finale: El Cuero, Elisabeth Carew, Knut Kippersund Nesdal, Dina Misund, Mo, Linnea Dale, Charlie, Carl Espen og Oda & Wulff.