NRK Meny
Normal

Storkontroll i restaurantbransjen

Flere hundre spisesteder i Hedmark og Oppland skal sjekkes av Mattilsynet de neste ukene. Dårlig renhold pleier å være det største problemet.

Elisabeth Harrang i Mattilsynet på Gjøvik
Foto: Rannveig Urdahl, NRK

Storkontrollen ble startet denne uka og skal gå i tre uker framover.

Det er ikke bare spisesteder i Hedmark og Oppland som skal under lupen. Rundt 7.000 spisesteder over hele landet skal sjekkes. Bare distriktskontoret for Gjøvik, Toten og Land skal sjekke nesten 60 spisesteder i sitt område.

Smuler, støv og skitt

- Det største problemet er dårlig renhold, sier seniorinspektør Elisabeth Harrang i Mattilsynet i Gjøvik, Toten og Land.

NRK Hedmark og Oppland var med på inspeksjon i en kafe i Gjøvik på tirsdag. På bakrommet var det ikke rent. Det ble funnet smuler, støv og skitt flere steder.

Stengte i vinter

Manglene hos denne kafeen er ikke enestående, og det kan være langt verre. I vinter måtte Mattilsynet på Hedmarken stenge fem spisesteder etter en storkontroll, og mange fikk pålegg om å skjerpe seg. 

 Harrang håper hun slipper å stenge noen av stedene denne gangen:

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ung Dokkamann omkom i ulykke

    En 21 år gammel mann fra Dokka ble natt til søndag funnet død i Trondheim. Det melder OA. 21-åringen var student i Bergen, og på helgebesøk i Trondheim. Han ble funnet død i vannet ved Trondhjems sjøfartsmuseum. Politiet mener dødsfallet skyldes en ulykke.

  • Oppdatering om trailer av veien

    Trafikken kan passere i et felt, men det vil bli stengt en kort periode når berging kommer, etter at en trailer kjørte av veien på riksvei 3 ved Hanestad i morgentimene.

  • Trailer av veien

    På riksvei 3 ved Hanestad i Hedmark har en trailer kjørt av veien. Trafikken blir dirigert på stedet, opplyser Vegtrafikksentralen.