NRK Meny
Normal

Storhamar vurdere sivilt søksmål

VIF-spilleren Alexander Nervik slipper å sone mer enn fire kampers utestengelse etter tacklinga av Michael Tjälldén. Leder i Storhamar Dragons, Morten Saxrud, sier de nå vil vurdere sivilt søksmål.

 

Norges Ishockeyforbund ga Nervik utestengelse i seks kamper, men nå har domsutvalget i ishockey overprøvd forbundet og satt ned straffen til fire kamper. 

Vedtaket i domsutvalget betyr at Nervik kan spille kveldens kamp mot Storhamar i Hamar OL-amfi.

Storhamar kan ikke anke vedtaket, og leder i Storhamar Dragons, Morten Saxrud, sier Hamar Arbeiderblad at de vil vurdere sivilt søksmål.

 

Det var i en kamp mellom VIF og Storhamar på Jordal Amfi i Oslo 13. desember, Nervik¨tacklet Tjälldén slik at han ble lagt inn på sjukehus med brudd på hjerneskallen. Han er ennå ikke friskmeldt.

 

 

Slått ned

Saxrud sier til HA at styret vil møtes for å diskutere saken før kampen  mot Vålerenga i OL-amfien i kveld.

- Personlig synes jeg det er vanskelig som arbeidsgiver å se at en av spillere blir brutalt slått ned, og ikke får en strengere straff, sier Saxrud. Det må være i idrett som i resten av samfunnet. der blir man straffet hardere dersom konsekvensene er store, sier en opprørt Saxrud til HA.

Hetset og truet

VIF-trener Hans Jørgen Stubdahl bekrefter at Alexander Nervik spiller kveldens kamp.  Stubdahl sier Nervik har hatt en tung periode med mye hets og trusler både mot ham og familien. Han skal i følge VIF-treneren ha fått drapstrusler fra Hedmark.

Storhamar-kaptein Mads Hansen sier til HA at han ikke synes det blir noe spesielt å møte Nervik i kveldens kamp. Han sier det var en stygg tackling, men tror ikke Nervik ville det skulle bli slik. Hansen håper det blir mye folk på kampen i kveld, og at de ikke bare kommer for å pipe på nervik, men for å se Storhamar spille god ishockey. 

 

 

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Vil endre navn på storfylket

    Hedmark KrF vil at det sammenslåtte innlandsfylket skal hete Hedmark og Oppland og ikke Innlandet som fylkestinga har bestemt. 20 stemte for, og 9 stemte imot forslaget som var oppe til avstemning. Vedtaket sendes nå inn til stortingsgruppa.

  • Nyvalgt fylkesleder KrF

    Oluf Maurud ble enstemmig valgt som ny leder av kristelig folkeparti i Hedmark på partiets fylkesårsmøte i dag. Maurud (60) er fra Brumunddal, og sitter i kommunestyret på Ringsaker.

    Oluf Maurud
    Foto: Jorun Vang / NRK