Storhamar trekkes 15 poeng

Storhamar trekkes 15 poeng inneværende sesong på grunn av klubbens økonomiske situasjon. Det avgjorde forbundsstyret mandag kveld.

storhamar dragons

Det har vært en lang kamp for Storhamar. Men nå er det avgjort; det blir poengstraff.

Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK

Storhamar jubler
Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Hamar-klubben har en svært anstrengt økonomi, og den 15. november kom sjokkbeskjeden om at klubben ville bli sanksjonert med 15 minuspoeng.

Men etter møter med klubben bestemte ishockeyforbundet seg for å gi Storhamar-ledelsen frist til årsskiftet med å få orden på økonomien. Dersom økonomien da var betraktelig bedre og oppfylte kravene fra ishockeyforbundet, skulle klubben slippe poengstraff.

Utsatte frist

Daglig leder Erik Kristiansen forklarte til NRK hvordan klubben skulle snu en negativ egenkapital innen den nye fristen.

– Blant annet har vi igangsatt et aksjesalg av klubben til 2, 5 millioner. Det er signaler ute i markedet som tyder på at det kan gå i boks, og vi har en markedssjef på vei inn som skal jobbe for oss på provisjon, sa Kristiansen den 19. november i fjor.

Men det skulle vise seg at aksjesalg alene ikke var nok. På nyåret kom beskjeden om at det måtte kuttes i utgiftene til trenere for å spare klubben.

– Spillerne eller oss

Michael Smithurst

Trenerne Michael Smithurst og Jonas Nordgren (bildet) gikk som trenere i januar for å unngå spillerflukt

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Den 18. januar tok de to trenerne til Storhamar, Michael Smithurst og Jonas Nordgren, det drastiske valget med å slutte for å redde økonomien til klubben.

– Det var oss eller spillerne. Derfor valgte vi denne løsningen, som er det sportslig beste for Storhamar, forklarte Norgren.

Hamar Arbeiderblad skrev samme dag at flere av klubbens spillere er attraktive for andre klubber, og at trenerne derfor trakk seg tilbake for å unngå spillerflukt.

– Vi mener laget, slik det ser ut i dag, kan gå langt. Derfor valgte vi denne løsningen, fortalte Nordgren.

Forventet straff

Få dager etter at trenerduoen Smithurst og Nordgren offentliggjorde at de ville forlate Storhamar hadde klubben et nytt møte med Norges Ishockeyforbund om den økonomiske situasjonen.

Forbundet tegnet møtet med den kriserammede klubben som positivt, men daglig leder Erik Kristiansen var likevel overbevist om at forbundet vil gi klubben en eller annen form for straff.

– At det blir en type sanksjon mot Storhamar er jeg sikker på, men hva den skal bestå av må forbundet avgjøre.

Straffen opprettholdes

Og mandag kveld ble det endelig klart at Storhamar blir straffet. Den økonomiske situasjonen er blitt ytterligere forverret sammenlignet med de tall som ble lagt fram per 31. oktober i fjor.

– Forbundsstyret har derfor vedtatt å opprettholde sanksjonen på 15 poengs trekk i inneværende sesongs seriespill, skriver forbundsstyret i en pressemelding etter sitt møte mandag.