Storhamar rykket opp til eliteserien

Storhamars håndballdamer er klare for neste års eliteserie. Søndag kveld slo de Njård borte og fikk samtidig hjelp fra Fana. Dermed er opprykket sikret, fem kamper før slutt.

Opprykk for Storhamar

JUBEL: Det ble opprykksjubel for Storhamars håndballdamer etter at de søndag kveld slo Njård 25 - 32 på bortebane.

Det ble en festkveld for de gule og blå Storhamar-damene i Njårdhallen søndag kveld. Først slo de hjemmelaget med komfortable 25 - 32. Så fikk de gladbeskjeden fra Fana-hallen, der Fana hadde slått Flint Tønsberg 28-22. Med fem kamper igjen å spille kan ingen ta igjen Storhamar - og da ble det jubel.

– Deilig!

– Jeg har akkurat kommet ut fra garderoben, og der var stemningen veldig god. Vi stod og sang noen sanger og klappet hverandre på skuldrene. Dette var deilig, sier Storhamars kaptein, Kamilla Sundmoen. Hun er for tiden skadet og spilte ikke opprykkskampen, men sier det aldri var noen tvil om at bortelaget skulle vinne.

– Etter en litt rotete start får vi satt forsvaret, og da vi kjørte opp tempoet i andre omgang så viste vi at vi er et mye bedre lag.

Fikk hjelp

Etter at 17 av 22 kamper er spilt har Storhamar nå 33 poeng. Flint Tønsberg lå før dagens kamper på tredjeplass med 22 poeng. Siden to lag rykker direkte opp til eliteserien, måtte derfor Tønsberg ta poeng borte mot Fana for å ha en teoretisk mulighet til å komme foran Storhamar på tabellen. Men Flint Tønsberg tapte 28-22, og dermed fikk Storhamar den hjelpen de trengte.

Ikke akkurat noe sjokk

Storhamar-trener Arne Senstad sier at opprykket ikke akkurat kom som noe sjokk.

– Jeg har sagt det lenge at dette kom jo til å gå. Likevel er det litt spesielt når det først er tilfelle, sier han.

Før denne sesongen ble Storhamars håndballdamer degradert til 1. divisjon på grunn av økonomisk rot. Nå både håper og tror Senstad at den tida er over - og Storhamar har for lengst begynt å tenkte på neste sesong.

– Vi har tenkt på neste sesong helt siden august. Ikke for å være blærete, men det har vi faktisk gjort.

Stolt av ungjentene

Arne Senstad er først og fremst stolt over den jobben de unge jentene på laget har gjort denne sesongen. For mange av de viktigste spillerne har vært skadet, og i deres fravær har mange blomstret.

17. februar blir det et rent toppoppgjør hjemme i Boligpartner Arena mot Stabæk, som også så å si er klare for eliteserien neste sesong.

– Sesongen er derfor ikke over. Vi skal vinne resten av kampene også, sier Kamilla Sundmoen.