NRK Meny
Normal

Storhamar kutter ut daglig leder for å spare penger

Storhamar håndball sliter økonomisk, og erstatter ikke avtroppende daglig leder. – Det blir en dugnadsjobb, sier styrelederen.

Øystein Holtet

NY STYRELEDER: Storhamar håndball har fått nytt styre med styreleder Øystein Holtet i spissen. De skal nå på hvordan klubben skal komme seg opp av det økonomiske uføre den har havnet i.

Foto: Anne Kari Løberg / NRK

Den påtroppende styrelederen for Storhamar håndball har en tøff jobb foran seg. Tallenes tale er klare: klubben hadde i fjor et underskudd på 1,3 millioner kroner, og har en negativ egenkapital på 3 millioner kroner.

– Vi er i en veldig presset situasjon, mer presset enn det vi trodde da vi svarte ja til å sitte i styret. Nå bretter vi opp ermene, og prøver å involvere mange på alle slags områder, og skape entusiasme i klubben, sier styreleder Øystein Holtet.

Dugnad

Styrets jobb blir nå å få kontroll over økonomien ved at klubbens kostnader skal tilpasses inntektene. Blant tiltakene som settes i gang for å unngå en mulig konkurs er kutt av daglig leder.

– Vi kommer ikke til å erstatte daglig leder. Det blir en dugnadsordning ved å involvere folk som er kapabel, sier Holtet.

De er ikke den første klubben som går nye veier da det gjelder daglig leder-jobben. Njål Berge jobbet i 2014 som daglig leder for Storhamar Dragons på dugnad. I 2012 var Espen Nystuen spillende daglig leder for Kongsvinger Toppfotball.

– Det nye styret har mange gode kontakter i næringslivet som vi håper kan hjelpe oss, og som ser mulighetene den nye hallen gir oss.

Møter forbundet

I tillegg må klubben gå i dialog med kreditorer og sponsorer.

– Nå må vi få kontroll over økonomien ved at vi får kostnader som er tilpasset inntektene i første omgang. Det kommer til å bli tatt noen grep, og vi ser på muligheter som skal øke inntektene.

Nå står det om lisens for eliteserien, eventuelt minuspoeng da sesongen starter. Onsdag møter klubben håndballforbundet, og Holtet håper på et positivt resultatet.

– Vi vil prate om det vi har gjort i år, og det vi planlegger framover. Vi håper det blir et positivt møte og at vi kan forsette eliteseriespill, med færrest mulig minuspoeng.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND