Storhamar historiske

Storhamar knuste Vålerenga 5-0 og satte ny norsk rekord.

Storhamar

Storhamar er historiske etter kveldens seier mot Vålerenga.

Hamar-laget har nå 99 poeng. Det er ny norsk rekord, ingen har tidligere tatt så mange poeng i løpet av én sesong..

Den gamle rekorden var på 96 poeng.

Full kontroll

Storhamar hadde full kontroll gjennom hele kampen, og spenningen var nesten borte allerede etter første periode. Urban Omark gav hjemmelaget ledelsen 1-0. Så økte Hans Garli Stubrud til 2-0, før kaptein Mats Hansen la på til 3-0, alt i løpet av de første 20 minuttene.

Helt på tampen av perioden hadde Vålerenga et skudd i stolpen. Det var det nærmeste de kom i løpet av de første 20 minuttene.

Pipekonsert

Ni minutter ut i andre periode ble Vålerengas Aleksander Nervik utvist i to minutter. Da eksploderte publikum og Nervik fikk en voldsom pipekonsert mot seg.

Det var Nervik som taklet Storhamars Michael Tjälldén så hardt at han fikk brudd på hjerneskallen i oppgjøret mellom de to klubbene den 13. desember i fjor. Tjälldén er fortsatt skadet og frykter han aldri kommer tilbake på isen.

Spetz og Omark økte

Ti minutter ut i andre periode økte Knut Henrik Spetz Storhamars ledelse til 4-0, før Omark banket inn 5-0 ti minutter ut i tredje periode. Det ble også sluttresultatet, og det er 11. gang Storhamar holder nullen denne sesongen.

Lillehammer slo Comet 7-5 hjemme i Kristins hall.