NRK Meny
Normal

Storhamar debuterer i Champions League

HAMAR (NRK): Storhamar hockey fikk sølv både i ligaen og i NM-sluttspillet i fjorårssesongen. Om ni dager får de belønningen for den gode sesongen med spill i Champions League.

Christian Larrivée

KLARE FOR CHAMPIONS LEAGUE: Christian Larrivée og resten av Storhamar hockey er snart klare for å spille Champions League.

Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK

20. august og 21. august spiller Storhamar i Champions League i Hamar OL-Amfi.

– Blir en tøff utfordring

– Jeg gruer meg litt, men det blir spennende, sier spiller Christian Larrivée.

TRENER PÅ SOMMERSKOLE: Christian Larrivée i aksjon under årets sommerskole til Storhamar hockey.

Denne uka er han trener for Storhamars ishockeyskole. Selv om det i seg selv er både morsomt og inspirerende, innrømmer kanadieren at han tenker mye på hjemmemøtet mot det tsjekkiske storlaget Sparta Praha torsdag 20. august.

– I Champions League møter vi storlag. Det er en helt annen liga enn vi er vant med. Det kommer til å bli en utfordring for oss. Vi må bruke de to kampene før mot Lørenskog og Vålerenga til å fokusere, for Champions League blir tøft, men det blir en god erfaring for laget, sier Larrivée.

I Champions League skal Storhamar også møte det sveitsiske laget Genève-Servette.

Disiplin og fullt fjøs

Sommerferien er for lengst over, stallen er komplett og trener Aleksander Smirnov er fornøyd med treningene både på barmark og is de siste ukene.

Aleksander Smirnov

GLEDER SEG: Trener Aleksander Smirnov gleder seg til at Storhamar hockey skal spille i Champions League.

Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK

– Det ser bra ut og jeg håper vi presterer bra i Champions League, selv om vi ikke er favoritter i vår gruppe. Vi skal likevel vise gode resultater, og jeg tror alle i gruppa har en sjanse, sier Smirnov.

Han tror at Storhamar kan hevde seg bra.

– Disiplin blir viktig og jeg tror vi har en sjanse til å vinne kamper, sier Smirnov.

Både treneren og spillerne håper nå på mange tilskuere til sine kamper eller "fullt fjøs", som det heter i Storhamar.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Bil velta mellom Moelv og Brøttum

  Ein bil ligg på sida etter ei utforkøyring på fylkesveg 213 mellom Moelv og Brøttum, like ved Ulvenkrysset, skriv Ringsaker blad. Bilen har treft brøytekanten før han velta inn i vegbana. Politiet var på staden rundt klokka 17 i ettermiddag. Dei har så langt ikkje sett noko til føraren av bilen. Trafikken blir dirigert manuelt forbi staden.

 • Stort underslag for retten

  Tirsdag må en bonde fra Hedmark og en tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen møte i retten, tiltalt for å ha underslått 49 millioner kroner fra frukt- og grøntprodusenten. Ifølge førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim er dette en av de mer alvorlige underslagssakene Økokrim har hatt, skriver NTB.

 • Folldal saksøker ikke Telenor

  Folldal kommune går ikke til økonomisk søksmål mot Telenor etter det alvorlige kabelbruddet i desember. Det sier ordfører Hilde Frankmo Tveråen (bildet). Bruddet førte til at hele kommunen var uten bredbånd-, telefon- og mobildekning i ett og et halvt døgn.

  Ordfører Hilde Frankmo Tveråen
  Foto: Geir Olav Slåen