Store ødeleggelser etter brannen i Brumunddal

BRUMUNDDAL (NRK): Politiet opplyser at brannen startet i bakeriet som har produksjonslokale i bygget.

Brannmann jobber ved industribygget i Brumunddal som er overtent

KRAFTIG RØYKUTVIKLING: En brannmann jobber ved det overtente industribygget i Brumunddal. Brannvesenet kom raskt til stedet og fikk startet slukkearbeidet.

Foto: Aase By / NRK

Det er selskapet Bakehuset AS som holder til i bygningen og ni ansatte var på jobb. Administrerende direktør Øystein Halvorsen var søndag på Brumunddal for å se på skadene og møte de ansatte. Han opplyser at brannen skal ha startet i et heveskap.

– Brannen startet i et heveskap under produksjon av pølse- og hamburgerbrød. Det har vært en kraftig røykutvikling. Men vi har heldigvis fått bekreftet at det ikke er noen ansatte som er skadet. Det er tross alt det viktigste, sier han.

Bakehuset AS er et heleid selskap under NorgesGruppen. Ved avdelingen i Brumunddal jobber det ca. 70 ansatte. Halvorsen sier de allerede har satt i gang ekstra produksjon andre steder for å kompensere, men at det likevel kan bli redusert levering av varer til butikkene i morgen.

Bakeriansatte står utenfor bakeriet i Brumunddal som brenner

USKADD: Alle de ni ansatte som var på jobb ved Bakehuset AS i Brumunddal søndag kom seg uskadd ut da det oppstod brann inne i produksjonslokalet.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Ba folk holde seg innendørs

Den første meldingen om brannen kom ved 14.30 søndag. Det var da kraftig røykutvikling på stedet og bygget var overtent.

Klokka 16.30 opplyste politiet at brannvesenet hadde fått kontroll, selv om det fortsatt brant i bygningen. Det skal ikke ha vært fare for spredning til andre bygninger.

Store mannskaper fra brannvesenet rykket ut til industribygget som ligger i Jemtlandvegen i Brumunddal. To stigebiler ble benyttet for å komme over bygget og spyle vann inn i bygningen.

Brann i industribygg i Brumunddal

STORE MATERIELLE SKADER: Ifølge politiet har bygningen fått store skader innvendig som følge av den voldsomme brannen søndag.

Foto: Aase By / NRK

En periode oppfordret politiet beboere om å lukke vinduer og holde seg innendørs. Man undersøkte også om det var eksplosjonsfare, men ingen ble evakuert. NRK får opplyset at bygningen har fått store skader innvendig.

Politiet oppluyste søndag at brannen startet inne i selve bakeriet.

– Vi har ikke fullstendig klarhet i hva som har skjedd, men det er i produksjonsavdelingen det har begynte å brenne. Nøyaktig arnested vet vi ikke per nå, sa innsatsleder i Brumunddal Kjetil Jakobsen til NRK.

Laster kart, vennligst vent...