Normal

Matoma og Nico & Vinz til ungdoms-OL

LILLEHAMMER (NRK): Internasjonale stjerner som Nico & Vinz, Matoma og Madcon. Dette er bare noen av artistene som skal opptre under Ungdoms-OL på Lillehammer.

Matoma

Matoma fra Flisa i Hedmark er en av artistene som står på scenen under ungdoms-OL i februar.

Foto: Olav Stubberud

Ungdoms-OLs kulturprogram ble lansert torsdag formiddag, og det er et ungt og stjernespekket program de over tusen utøverne får oppleve.

Programmet har fått navnet Sjoggfest. Det blir over 150 arrangement over 10 dager, hvor hovedingrediensene er konserter, foredrag, filmfestival og nye idretter.

– Ungdoms-OL handler om mer enn idrett. Derfor er vi svært stolte av å lansere dette omfattende kulturprogrammet, der alt fra internasjonale til superlokale aktører får vist seg fram for publikum fra hele verden, sier Tomas Holmestad, administrerende direktør i Lillehammer 2016.

Eget radiostudio

Nico & Vinz

Nico & Vinz kommer til ungdoms-OL i februar.

Musikkdelen i Sjoggfest byr på alt fra store internasjonale artister som Nico & Vinz og Madcon, til unge og fremadstormende Aurora og Matoma. I tillegg kommer artister som Kvelertak, Lars Vaular, Lemaitre, Daniel Kvammen og Sondre Justad. I tillegg skal unge talenter fra Ungdommens kulturmønstring, jazzmusikere, kor og symfoniorkester opptre.

Radiokanalen NRK mp3 etablerer eget radiostudio midt i Lillehammer og skal sende flere timer daglig fra Ungdoms-OL. Det skal også lages en iglodisko, et diskotek i en stor iglo som skal bygges av snø og is i Søndre Park.

I tillegg blir de gamle industrilokalene til Mesna Bruk gjort om til konsertscenen «Bruket» i anledning lekene. Her vil mange av de største artistene gå på scenen på kveldstid.

Spennende foredragsholdere

Det er ikke bare musikk som står på lekenes kulturprogram, det byr også på foredrag og film. Sjoggfest får blant annet besøk av balansekunstner Eskil Rønningsbakken, den unge eventyreren Samuel Massie og tidligere basehopper Karina Hollekim.

De filmglade får sitt på en utendørskino i Søndre Park. Der blir det filmfestival under åpen himmel med actionfylte ski- og snøfilmer. De som foretrekker innetemperatur foran soveposekino i februar, kan velge seg filmer som går på Bruket.

Tomas Holmestad

Administrerende direktør for Ungdoms-OL, Tomas Holmestad under torsdagens presentasjon av Sjoggfest.

Foto: Aslak Ravlum / NRK