Storbrann i Dovrefjell hotell

En kraftig brann i Dovrefjell hotell på Dombås førte til at deler av hotellet brant ned lørdag kveld. Brannvesenet fikk ved 21-tiden kontroll over brannen.

Brann på Dovrefjell hotel i Dombås

Ved 20-tiden i kveld var den midtre delen av hotellet fullstendig overtent.

Brannen ble varslet litt før klokka 17.30 lørdag kveld og det ble først meldt om brann og røykutvikling i 2. etasje. Men en time senere utviklet brannen seg dramatisk og den midtre delen av hotellet ble overtent.

Ved 21-tiden hadde brannvesenet fått kontroll over brannen.

– Det er situasjonen nå, men det kan fort endre seg. Det brenner fortsatt og slukkingsarbeidet pågår ennå, opplyser operasjonsleder Ann Karin Sundgården ved Gudbrandsdalen politidistrikt.

Bruker møkktanker i slukkingen

En gravemaskin ble satt inn for rive et mellombygg for å hindre spredning. Samtidig kom bønder med møkktanker fylt med vann til brannvesenet.

Ifølge politiet er midtdelen av hotellet hardt rammet av brannen, men sidefløyene har brannvesenet håp om å berge.

Maria Kampesæter, som er journalist for lokalavisa Vigga, var tidlig på brannstedet. Hun forteller at hun først så stor røykutvikling gjennom taket, men ingen åpne flammer.

– Men litt før klokka 18.30 hørte jeg at deler av taket raste sammen og det slo ut flammer. Etter det stod deler av hotellet står i full fyr, forteller hun.

Ingen personskader

Det er i alt fire seksjoner i hotellet. Den delen som brenner inneholder blant annet resepsjonen.

– Det kan se ut som om det er en fare for at brannen sprer seg, men foreløpig kan det virke som om brannvesenet har en viss kontroll på bygningene som ligger inntil den delen som er overtent, fortale NRKs reporter på stedet Geir Olav Slåen to timer etter at brannen startet.

Brann Dovrefjell hotell

Den delen av hotellet som inneholder blant annet resepsjonen er fullstendig overtent.

Foto: Geir Olav Slåen / NRK

Hotellet er vanligvis i drift, men sto tomt denne helga. Brannen ble oppdaget av en ansatt som kom for å hente en perm. Vedkommende så røyk og varslet om brannen, forteller operasjonsleder Sundgården ved Gudbransdal politidistrikt.

Ingen har blitt evakuert som følge av brannen. Det er heller ikke meldt om personskader.

Brannvesenet har gjennomsøkt hotellet med røykdykkere, uten å finne arnestedet.

Brann Dovrefjell hotell

En time etter at brannen ble meldt veltet røyk ut av taket på hotellet.

Foto: Maria Kampesæter / Vigga

Bygd under krigen

Hotellet ble opprinnelig bygd som feltlasarett av den tyske okkupasjonsmakten på Dombås under andre verdenskrig. Den gang var Dombås den største byen mellom Oslo og Trondheim med 10.000 innbyggere.

Etter krigen ble bygningene solgt til Norsk Folkeferie, som startet hotell på stedet. I dag er hotellet drevet av tre familier fra Dovre, Lesja og Trondheim, skriver hotellet på sin nettside.

Brann Dovrefjell hotell

Brannen startet trolig i 2. etasje på hotellet.

Foto: Maria Kampesæter / Vigga