NRK Meny
Normal

Over 1000 mål skog har brent ned

Slukningsarbeidet vil fortsette utover kvelden og natta. Brannvesenet melder at de har delvis kontroll på brannen.

Brannen er den største noensinne i Sel. Ifølge skogbrukssjefen i Sel har minst 1000 mål brent så langt.

Tre helikoptre er satt inn i slukningsarbeidet. I tillegg er sivilforsvaret, bønder og alt tilgjengelig brannmannskap til stede.

– Vi har overhodet ikke kontroll, sa innsatsleder Rolf Nysæther til NRK rundt klokka 19.

Rett over klokka 20 melder brannvesenet at de har delvis kontroll, men de har fortsatt utfordringer med den kraftige vinden. Brannsjef i Sel, Tom Are Nilstad opplyser at det blir slukningsarbeid utover natta.

– Vinden gjør det veldig vanskelig for oss. I tillegg er det ulendt terreng her som gjør slukningsarbeidet ekstra vanskelig.

Nilstad forteller at helikoptrene vil fortsette slukningsarbeidet så lenge det er lyst, og utover natta vil brannvesenet forsøke å kontrollere brannen.

Brannen er på vestsida av Gudbrandsdalslågen ved Rosten. Brannen startet nede ved jernbanen rundt klokka ett fredag formiddag, og har spredt seg oppover dalføret. Årsaken er ikke kjent.

SE VIDEO:

Brannhelikopter er satt inn i slukningsarbeidet

Brenner kraftig

Brannsjef i Sel, Tom Are Nilstad, forteller at det brenner kraftig. Det brenner helt fra nede ved Lågen og oppover fjellsida.

– Vi har evakuert noen beboere, og vi jobber med å felle trær for å hindre spredning til hus. Nilstad opplyser at flere frivillige med motorsag er på plass, sier Nilstad.

Vurderer ekstra beredskap

Anita Sletten Nuvstad er varaordfører i Sel kommune. Hun opplever brannen som skremmende.

– Det er mye røyk og flammer, og brannen er ute av kontroll. I tillegg er det mye vind, så det er skremmende.

Hun forteller at kommunen vurderer fortløpende hva de skal sette inn av beredskap.

– Så lenge det ikke er fare for liv og helse har vi ikke satt inn noe kriseberedskap, men det er noe vi vurderer nesten fra minutt til minutt.

Hlikopter flyr over skogbrannen

Tre helikoptre er satt inn i slukningsarbeidet i Sel.

Foto: Geir Røed / NRK

E6 kan bli stengt

Politiet i Gudbrandsdalen melder at dersom vinden snur, kan E6 bli stengt.

– Det er mye røyk som kan gjøre fremkommeligheten vanskelig, sier operasjonsleder Hallgeir Haugen.

– Ute av kontroll

Guro Vollen fra lokalavisa Vigga er på brannstedet. Hun beskrev dette for NRK rundt klokka halv tre:

– Det ser ganske dramatisk ut. Det er et bredt område det brenner i, og det er mye vind. Brannvesenet har heller ikke noen veg å komme inn i området på, sier hun. Ifølge Vollen kan brannen ha startet ved jernbanesporet, og det ser ikke ut som om brannvesenet har kontroll på brannen.

Dovrebanen åpnet

Brannen som tidligere stengte for togtrafikken mellom Otta og Dombås er nå under kontroll. Klokken 17.30 meldte Jernbaneverket at linjen er åpnet igjen.

SE VIDEO:

Skogbrannen i Sel er ute av kontroll og store brannmannskaper jobber med å slukke den.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Nye søk i Jemtlandsaken

  I går søkte politiet på nytt i området i Brumunddal der det tidligere ble funnet blodspor etter den drepte Janne Jemtland. Det skriver Ringsaker Blad. Ifølge avisa søkte politiet ved elva som ligger et steinkast unna blodfunnene.


 • To turistar redda ut av Rondane

  Ei snøskuterpatrulje frå Norges Røde Kors Hjelpekorps har henta ut to menn frå fjellet som hadde problem med å ta seg ned att på eigehand. Aksjonen starta rundt klokka 18.40 i ettermiddag, og båe skal vera i god form. Mennene vart henta ut frå Eldabu aust for Rondablikk.

 • Gangnes vil tilbake

  Skadeforfulgte Kenneth Gangnes trosser de medisinske rådene, og har bestemt seg for å gjøre et siste comeback i hoppbakken. Det melder NTB. Det er fjerde gang hopperen fra Kolbukameratene kjemper seg tilbake fra korsbåndsskade. Operasjonen i november var vellykket, og totningen ser for seg å være tilbake på ski til høsten.

  Nyoperert Kenneth Gangnes hjemme på Lillehammer
  Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK