NRK Meny
Normal

Stor-konkurs i Trysilfjellet

Arbeidet med det store leilighetsprosjektet Trysil Høyfjellsgrend er stanset etter at Fageråsen Utvikling AS begjærte seg selv konkurs. Lokale leverandører kan tape store beløp.

Leilighetsprosjektet Trysil Høyfjellsgrend er vstanset etter konkurs.
Foto: Gunnar Lier / Scanpix

Første byggetrinn av Trysil Høyfjellsgrend skulle ha vært ferdig sist vinter, men er nå stoppet, skriver Østlendingen. 

Arbeidet er nedlagt, og ingen vet når leilighetene blir ferdigstilt.

Første byggetrinn av Trysil Høyfjellsgrend består av 90 leiligheter. Til sammen 72 av dem skal være solgt.

Slitt økonomisk

Styreleder i Fageråsen Utvikling AS, Knut Eivind Græsdal og daglig leder Christian Krogsbøl - begge bosatt i Oslo - svarte ikke på Østlendingens henvendelser i går.

Avisa skriver at selskapet at selskapet lenge har slitt med betalingsproblemer og har i nalt 17 betalingsanmerkninger fra 28. oktober i fjor og fram til i dag. I går begjære selskapet oppbud, noe som betyr at de slår seg selv konkurs.

Eiendomsmekler Olav Aune i BN Megler har hatt ansvaret for å selge leilighetene. Også han har i følge Østlendingen hatt problemer med å få tak i ledelsen i selskapet - Selger har vært lite tilgjengelig, og nesten ikke svart på våre henvendelser. I 20 år har jeg jobbet i denne bransjen, men har aldri opplevd liknende. Dette har vært en veldig lang prosess, for å si det forsiktig, sier Aune til avisa.

Lokale taper

Østlendingen skriver at Kåre Kjølseth fra Slettås i Trysil er en av mange lokale leverandører som står i fare for å tape store beløp ved en eventuell konkurs. Kjølseth har levert stål for millioner av kroner til Trysil Høyfjellsgrend. han var ikke klar over at arbeidene var stoppet Østlendingen kontaktet ham  ham i går.

- Vi har fått beskjed om å levere stål til byggetrinn to på mandag. Meningen var å gjøre alt klart i løpet av helga, slik at støpinga kunne skje mandag. Hva det blir til nå vet jeg ikke. Jeg har fått pengene mine for byggetrinn en, hvor mye jeg har utestående i byggetrinn to har jeg ikke oversikt over, sier han til Østlendingen. 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Maren Lundby vant soleklart

    Hopperen Maren Lundby fra Toten utklasset konkurrentene i verdenscupen i Hinterzarten. Hun hoppet 105 meter i første og 102 meter i andre og vant med god margin foran Katharina Althaus. – Jeg var veldig nervøs i dag og det er var godt at jeg fikk til to lange hopp, sa Lundby etter seieren.

  • Ingen topp-lassering for Johansson

    Robert Johansson endte på 15.plass i verdenscupen i hopp i Engelberg. Johann André Forfang ble beste norske på fjerdeplass, mens Richard Freitag vant.

  • Lokale skiskyttere seiret

    Skiskytterne Vegard Bjørn Gjermundshaug fra Alvdal og Karoline Offigstad Knotten fra Vingrom var på det norske mixed-laget som tok en overlegen seier i IBU-cupen i østerrikske Obertilliach søndag.