NRK Meny
Normal

Stoltenberg stevnes som vitne i Øygard-saken

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) blir stevnet som vitne i overgrepssaken mot Vågå-ordfører Rune Øygard (52).

Rune Øygard og Jens Stoltenberg

Øygard og statsminister Jens Stoltenberg har i flere år hatt god kontakt. Nå ber jentas bistandsadvokat om at statsministeren blir ført som vitne i saken.

Foto: Geir Olav Slåen / NRK

Øygard, som er tiltalt for overgrep mot en mindreårig jente, har i flere år hatt kontakt med en rekke profilerte personer, blant dem Stoltenberg. Jentas bistandsadvokat varsler nå at de vil at Stoltenberg skal møte i retten, skriver VG.

– Jeg ser det slik at det er viktig at Jens Stoltenberg blir ført som vitne i denne saken, og jeg kommer til å be om at han skal møte i retten, sier bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdal.

Vanlig vitne

Stoltenberg har møtt Øygard sammen med jenta flere ganger.

– Han kan kaste lys over forholdet mellom de to, fordi han har sett jenta og Øygard sammen. Han vil opptre som et vanlig vitne, ikke som landets statsminister, sier Hjortdal.

– Dette har statsministeren ingen kommentarer til, sier politisk rådgiver Sindre Fossum Beyer ved Statsministerens kontor.

– Forsøk på å skape blest

Øygards forsvarer Mette Yvonne Larsen opplyser at Øygard og Stoltenberg ikke har hatt kontakt med hverandre siden saken ble kjent. Hun ser ingen grunn til at statsministeren trekkes inn.

– Dette er helt unødvendig og fremstår kun som et forsøk på å skape blest om saken, sier hun.

Politiadvokat Lars Rune Ringvik i Gudbrandsdal politidistrikt har innstilt på tiltale og sendt saken videre til statsadvokaten.

(Se innslag om politiets innstilling fra Østnytt)

Video Politiet vil at Øygard tiltales

Politiet vil at Øygard tiltales

Det er politiet ved Gudbrandsdal politidistrikt som har stått for etterforskningen. De har ikke ønsket å kommentere det som kom fra i TV-saken.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Seks i samme bil bøtlagt

  Seks personer i samme bil ble søndag ettermiddag bøtlagt. Ingen av dem brukte bilbelte. Det skjedde da Utrykkningspolitiet stanset en bil på riksvei 4 på Dalsjordet i Gjøvik.

 • Gulliksen til Tyskland

  Elverum håndballs gode høyrekant Kevin Gulliksen går til tyske Minden. Det melder Østlendingen. Det betyr at det bare ble med en sesong for Gulliksen hos serieleder Elverum. I Minden blir han lagklamerat med en annen tidligere elverumspiller Magnus Gullerud.

 • Veiby nummer 3 i Rally Sweden

  Kongsvinger-kjøreren Ole Christian Veiby kom på tredjeplass i den neste raskeste klassen (WRC2) i Rally Sweden som blant annet ble kjørt i Grue og Åsnes. Japaneren Takamoto Katsuta vant. Franske Thierry Neuville vant den raskeste klassen, med Andreas Mikkelsen på 3. plass.

  Ole Christian Veiby nr 3 i Rally Sweden
  Foto: Even Management