Stolpedramaet på Gjemselund endte 1-1

Stengene sto i veien for både Kongsvinger og Strømmen mandag kveld. Dermed endte det uavgjort i en underholdende kamp på Gjemselund.

Kongsvinger

Det ble poengdeling da Strømmen gjstet KIL på Gjemselund.

Det ble en vanskelig førsteomgang for Kongsvinger. Strømmen var kompakte og nektet hjemmelaget store rom fremover på banen. Selv tok de godt vare på sine kontringsmuligheter og skapte mer enn KIL.

Gode muligheter til begge lag

Og det var nettopp på en kontring gjestene tok ledelsen. KIL rygget og rygget, noe som ga Christer Jensen muligheten til å skyte fra godt inne i sekstenmeterboksen. Skuddet gikk via et KIL-bein og stolpen før en sjanseløs Kim Deinoff måtte konstatere at det sto 0-1.

Kongsvinger lot seg ikke prege nevneverdig av baklengsmålet, og fortsatte å være laget med ballen mest. Güven og Wigum hadde gode muligheter, men det ble ingen redusering før pause. Gjestene hadde en ball til i stolpen før hvilen, men måtte nøye seg med en nettkjenning.

Nettsus for Førsund

Midtstopper Arnar Førsund fikset utligning like etter pause. En fin dødball fra backen Fazlagic ble stusset videre inn i mål.

– Jeg stuper inn i situasjonen og sørger for å ta ballen foran stopperkollega Gøran Wigum, gliste målscoreren etter kampen.

På grunn av skader og karantener har KIL vært tvunget til å gjøre flere endringer i forsvarsfireren så langt i år. Førsund er likevel ikke med på at det er rufsete bakover hos KIL.

– Nei, det synes jeg ikke. De skaper jo noe, men bortsett fra de tre i stolpen, der den ene går inn synes jeg vi har god kontroll, slo han fast.

Stolpedrama

Like etter utligningen kom stolpene igjen i fokus på Gjemselund.

Elegante Olav Tuelo Johannesen dundret til fra drøyt tjue meter, og ballen smalt i tverrliggeren og ned på streken. Tuelo plukket opp ballen og tvang keeper til å gjøre en fabelaktig redning.

– Forferdelig synd at den ikke gikk inn, mente Tuelo etter kampen.

Minuttet etter stormet Strømmen i angrep og tidligere KIL-spiller Andreas Moen fintet ut Arnar Førsund før han trillet ballen forbi keeper. Lærkula traff stolpen og trillet langs streken før et KIL-bein fikk feid ballen ut.

Dominans uten uttelling

Resten av kampen hadde Kongsvinger ballen mest, mens Strømmen satset på kontringer. Begge lag hadde sine muligheter, men Arnar Førsund måtte konstatere at det bare ble ett poeng i dag også.

– Ut fra banespill og sjanser vil jeg tro vi hadde fortjent tre poeng.

KIL ligger nå nede i sumpa, men har en kamp til gode, og det er ikke mer enn seks poeng opp til toppen. Førsund er ikke stresset av poengfangsten.

– Vi har et mål og et ønske om å være med i toppen, og er ikke fornøyde med å ligge der vi ligger. Vi får trøste oss med at det ikke er dårlige prestasjoner som gjør at vi er der vi er. Men vi må ikke la det bli en hvilepute, men tro på det vi gjør samtidig som vi gjør noen små grep, sier han.