NRK Meny
Normal

Stjeler Steven van Zandt-bannere

Bannere med Steven van Zandt, Therese Johaug og Marit Bjørgen blir stadig stjålet fra sentrum på Lillehammer. Det er også gjort hærverk på nye OL-bannere. Handelstanden fortviler.

Bannere av Steven van Zandt stjålet på Lillehammer

Bannerne med Steven van Zandt fikke ikke henge i fred på Lillehammer. Nå er det bare ett igjen.

Foto: Geir Røed / NRK

Det kan se ut til at noen enten er veldig glade i bannere på Lillehammer, eller veldig sinte på dem. De får i hvert fall ikke henge i fred.

Denne uka ble det gjort hærverk på mange av bannerne som skal markere 20-års-jubileet for OL. Bannerne er skåret opp, ødelagt og slengt utover. Det er ikke første gangen det hardt ut over bannerne som handelstanden har satt på Lillehammer.

Det ble i dag også kjent at nesten alle bannerne med Steven van Zandt ble stjålet i fjor høst. På banneret var det bilde av rollefiguren Frank Tagliano med påskriften "My kind of town - Lilyhammer".

Og som ikke det var nok ble en rekke bannere av Therese Johaug og Marit Bjørgen stålet i desember under verdenscuparrangementet i langrenn.

Handelstanden fortviler

Bannere av Steven van Zandt stjålet

Wenche Haug Almestrand med det siste banneret som er igjen av Steven van Zandt.

Foto: Geir Røed / NRK

Wenche Haug Almestrand, prosjektleder i Lillehammer Sentrum, er fortvilet over det som har skjedd og vurderer å anmelde det.

– Dette er viktig for å markere byen og det er en uting at bannerne ikke får henge i fred, sier hun.

I forbindelse med mafiadagene i fjor høst hengte handelstanden opp bannerne med Steven van Zandt. Nå er det bare ett igjen av de 20 som hengt opp.

– De ble pent tatt ned uten at vi kunne se skader på opphengsramma. Det så heller ikke ut som om bannerne ble skadet. De var bare borte, sier Almestrand.

– Bli heller med på folkefesten

Enda verre gikk det ut over bannerne som i disse dager skulle pynte byen i forbindelse med at det er 20 år siden OL. Disse er skåret opp med kniv, og var så ødelagte at de måtte tas ned.

– Dette er hærverk på annen manns eiendeom. Hvilken glede kan man ha av å ødelegge bannere som her hengt opp for å pynte til byfest? spør hun.

Hun oppfordrer nå de som har gjort dette til å la bannerne henge i fred og i stedet bli med på folkefesten.

Eiliv Furuli med banner med Therese Johaug

Arrangementssjef Eiliv Furuli med banneret av Johaug og Bjørgen som ble stjålet i forbindelse med verdsenscupen i desember.

Foto: World Cup Lillehammer / NTB scanpix

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Måtte fire ekstraomganger til

    I den andre kvartfinalen i sluttspillet i håndball for herrer i kveld så vant Kolstad 37–34 mot Elverum. Dermed må det spilles en tredje kvartfinale for å avgjøre hvem som går til semifinalen. Den kampen spilles i Elverum på søndag.

  • Granstunnellen åpner trolig i kveld

    Granstunnellen på rv 4 er stengt pga at vann har flommet inn fra elva Vigga. – Vi håper vi klarer å åpne kl. 23 i kveld, sier Asbjørn Stensrud, seksjonssjef i Vegvesenet.

  • Rask kjøring i Kongsvinger

    UP har hatt fartskontroll i 80-sonen i Masterudvegen i Kongsvinger. Det endte med 23 fartsovertredelser, 22 fikk forenklet forelegg og en mistet førerkortet. Høyeste fart ble målt til 116 km/t.