NRK Meny
Normal

Stjal gullringer for 60.000 i Hamar

To svenske menn stjal gullringer for cirka 60.000 kroner fra gullsmedbutikken Gullhjertet i Hamar midt på dagen lørdag. Politiet leter nå etter tjuvgodset.

Gullsmedbutikken Gullhjertet i Hamar

Tyveriet skjedde i en gullsmedbutikk i Hamar sentrum midt på dagen lørdag.

Foto: Knut Sveen

Politiet klarte å pågripe de to mennene kort tid etter tyveriet, men da hadde de ikke tyvgodset på seg. De to mistenkte mennene sitter nå i arresten, mens politiet leter etter de stjålne gullvarene.

Leter etter parkert bil

– Vi prøver å finne en bil som de trolig har satt igjen i sentrum eller i nærheten av sentrum et sted. Mennene sier de har en svenskregistrert blå Golf, men er ellers lite samarbeidsvillige, så det er usikkert om det er riktig, sier operasjonsleder hos politiet i Hedmark, Henning Fjellet.

Politiet har tatt et sett bilnøkler fra tyvene, men de har ikke funnet noen bil. De vil gjerne ha tips fra publikum, hvis noen ser en svenskregistrert bil parkert i, eller i nærheten av, Hamar sentrum.

Stjal ti verdifulle gullringer

Ola Myhre

Innehaver av Gullhjertet, Ola Myhre.

Foto: Knut Sveen

Innehaver Ola Myhre forteller til Hamar Arbeiderblad, at de to mennene kom inn i butikken i 14-tida i dag og gikk litt rundt. Det var datteren til Myhre som var på jobb og hun skjønte fort at noe var galt.

Hun oppdaget at de to mennene hadde stjålet ti gullringer for menn, og ringte etter vektere. I mellomtiden forsvant mennene ut av butikken.

Vekterne fulgte etter

Gullsmedbutikken Gullhjertet i Hamar

Politiet pågrep tyvene etter at to vektere hadde fulgt etter dem.

Foto: Knut Sveen

– Det var takket være vekterne at vi kunne pågripe dem så raskt. Etter at hun som jobbet i butikken kontaktet vekterne, fulgte de etter de to mennene og ga oss informasjon om hvor de var, slik at vi kunne pågripe dem, sier operasjonsleder Henning Fjellet.

De to mennene ble pågrepet like ved Hamar jernbanestasjon uten dramatikk.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Rekordvern av skog

  Regjeringen har i dag vernet en rekke skogområder i Hedmark og Oppland. Skogområdene ligger i kommunene Sør-Odal, Stor-Elvdal og Åsnes i Hedmark, og kommunene Sel, Nord-Fron, Gjøvik, Nordre Land, Østre Toten, Etnedal, Nord-Aurdal, Gran og Lunner i Oppland. Totalt ble 49 nye skogområder i ti fylker vernet i dag.

  Gammel granskog i Engerdal
  Foto: OLE MARTIN SPONBERG / NRK
 • Dark Room-dømt

  En 45 år gammel mann fra Hedmarken er i Sør-Østerdal tingrett dømt til fengsel i ti måneder for å ha lastet ned og spredt bilder og filmer med seksuelle overgrep mot barn. Mannen var også tiltalt for å ha forbrudt seg seksuelt mot en 12 år gammel jente i nær familie, men ble frifunnet på dette punktet. Navnet hans dukket opp i materiale i det såkalte Dark Room prosjektet.

 • Grøtsalget til værs

  Salget av grøt går rett til værs her i landet nå før jul. Det viser tallene fra TINE Meieriet Tretten, som kaller seg for Norges grøtfabrikk (bildet). Den 6. desember satte de produksjonsrekord på Tretten. Da produserte de for første gang over 100.000 kg grøt på en dag

  Verdens største grøtskje
  Foto: Olav Håland / TINE AS