NRK Meny
Normal

Rumenere tatt for innbrudd på byggeplasser

Politiet i Hamar pågrep i natt fire rumenske statsborgere som de mistenker står bak en rekke innbrudd på byggeplasser i Lillehammer-området.


Den første varebilen ble stoppet på E6 i en rutinekontroll.

– Vi stoppet en utenlandsk bil med to rumenere. I bilen fant vi det vi mener er tyvegods, sier krimsjef ved politistasjonen i Hamar Rune Strand.

Hva slags type tyvegods var det?

– Det var verktøy og kabler som vi er i ferd med å spore til forskjellige arbeidsplasser i Lillehammer-området, det var stappfullt, sier Strand.

Rune Strand

ETTERFORSKER SAKEN: Krimsjef ved politistasjonen i Hamar, Rune Strand.

Foto: Knut Røsrud / NRK

Stoppet enda en bil

Enda et kjøretøy med to rumenere ble stoppet senere på natta. Denne inneholdt samme type tyvegods.

– Disse folkene var i relasjon til det andre kjøretøyet.

Politiet mener innbruddene skjedde i løpet av natta. rett før kontrollen i tretiden. De fire rumenerne blir framstilt for varetektsfengsling i morgen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Elverum fikk gullmedaljene

    Elverums håndballherrer slo Halsum 25-21 hjemme i Terningen i går, og fikk gullmedaljene for seriemesterskapet. Allerede fire runder før slutt var det klart at laget vant serien. Det er tredje gangen Elverum blir seriemester.

  • Røykutvikling på Hjerkinn stasjon

    Ved tretida i natt rykket nødetater ut til Hjerkinn stasjon, etter melding om røykutvikling inne i en bygning. Det var ingen i huset. Røyken kom fra en kabel som hadde blitt varm, melder politiet på Twitter.

  • Storhamar vant

    I den fjerde semifinalen i NM-sluttspillet i ishockey vant Storhamar 4–1 over Frisk Asker i kveld. Dermed leder Storhamar 3–1 i antall kamper og trenger kun én seier til for å komme til finalen.