NRK Meny
Normal

Rumenere tatt for innbrudd på byggeplasser

Politiet i Hamar pågrep i natt fire rumenske statsborgere som de mistenker står bak en rekke innbrudd på byggeplasser i Lillehammer-området.


Den første varebilen ble stoppet på E6 i en rutinekontroll.

– Vi stoppet en utenlandsk bil med to rumenere. I bilen fant vi det vi mener er tyvegods, sier krimsjef ved politistasjonen i Hamar Rune Strand.

Hva slags type tyvegods var det?

– Det var verktøy og kabler som vi er i ferd med å spore til forskjellige arbeidsplasser i Lillehammer-området, det var stappfullt, sier Strand.

Rune Strand

ETTERFORSKER SAKEN: Krimsjef ved politistasjonen i Hamar, Rune Strand.

Foto: Knut Røsrud / NRK

Stoppet enda en bil

Enda et kjøretøy med to rumenere ble stoppet senere på natta. Denne inneholdt samme type tyvegods.

– Disse folkene var i relasjon til det andre kjøretøyet.

Politiet mener innbruddene skjedde i løpet av natta. rett før kontrollen i tretiden. De fire rumenerne blir framstilt for varetektsfengsling i morgen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Fengsel for å ha slått kona si

    En mann i 30 årene er i Glåmdal tingrett dømt til fengsel i 10 måneder etter å ha slått kona si. Kvinnen ble slått flere ganger i ansiktet og fikk blant annet sprukket trommehinne. Hun fryktet for livet sitt og rømte til en nabo.

  • Leter etter brannårsaken

    Politiet fortsetter i dag etterforksningen for å finne årsaken til brannen fredag på Metallco Aluminium på Eina i Vestre Toten der to ansatte omkom. Leder i etterforskingsseksjonen hos politiet i Gjøvik, Siv Opsahl sier det blir en vanskelig oppgave, men at politiet vil bruke den tida som trengs. I morgen vil KRIPOS bistå etterforskingen.

  • Høyre slår seg sammen

    I helga har Hedmark Høyre og Oppland Høyre vedtatt å slå seg sammen til en enhet. Hva den nye organisasjonen skal hete blir klart i februar.