NRK Meny
Normal

Stille før stormen

Tirsdag kveld spiller Norge sin første EM-kamp på Lillehammer. Arrangørene jobber på spreng med siste innspurt, og håper folk i innlandet ikke svikter dem

Grethe Ånerud

Grethe Ånerud er prosjektansvarlig for kampen på Lillehammer. Dagen før dagen føler hun at hun har kontroll.

Foto: Anne Storaunet / NRK

Det er dagen før dagen, og det siste av forberedelser gjøres i Håkonshall på Lillehammer. I morgen starter de innledende rundene i Europa-mesterskapet i håndball. På banen møter Norge Frankrike.

– Det er hektisk i dag, men vi har kontroll, sier prosjektleder for arrangementet på Lillehammer, Grethe Ånerud.

De norske håndballkvinnene er et flaggskip i internasjonal håndball.

Grethe Ånerud

Ønsker seg liv i hallen

Kirsten Birkeland

Kirsten Birkeland tror folk kommer på kampen til tross for noe høye billettpriser.

Foto: Anne Storaunet / NRK
Bjørn Tokle

Bjørn Tokle skal se Norge - Ungarn på fredag.

Foto: Anne Storaunet / NRK

De norske håndballkvinnene er et av flaggskipene i internasjonal håndball, og når de nå opptrer mot flere av verdens beste håndball-lag, på hjemmebane, er håpet at kubjellene vil ljome.

– Det er viktig for Lillehammer å arrangere et slik mesterskap. Byen markedsføres som en idrettsby, så nå håper jeg folk fra området kjenner sin besøkelsestid og kommer hit for å se håndball i verdensklasse, sier Ånerud.

Og det er en stor hall som skal fylles. Det er plass til mer enn 9000 tilskuere under hver kamp, men foreløpig har billettsalget gått litt tregere enn arrangørene håpet. Kun i underkant av av 4000 personer har foreløpig kjøpt billetter til åpningskampen mellom Norge og Frankrike.

– Frankrike-kampen er en nøkkelkamp for de norske damene. Vi håper folk støtter opp, for det spillerene ønsker seg aller mest er liv i hallen, sier Kirsten Birkeland som er pressekontakt i Norges Håndballforbund.

– Høye billettpriser

Det har vært mye snakk om at billett-prisene har vært for høye i forkant av arrangementet. Det avviser forbundet.

– Vi har vurdert dette nøye. Dette er en sjelden begivenhet og sammenlignet med andre arrangementer vil vi påstå at man får mye for pengene, sier Birkeland.

Bjørn Tokle var en av dem som møtte opp i Håkonshall for å kjøpe billetter til Europa-mesterskapet mandag. Han skal se Norge - Ungarn på fredag, men skjønner at arrangørene sliter med å fylle hallen.

– Vi blir nok litt metta. Det er mye sport og kultur i området, og noe må jo prioriteres, sier han.

– Hva synes du om prisene da?

– Det er dyrt, men i julestria bruker man jo mye penger på andre ting også, sier Tokle.

Tomt i Håkonshall

I Håkonhall er det stille før stormen. Tirsdag braker det løs.

Foto: Anne Storaunet / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Dømt til fengsel

    Åtte menn er i Oslo tingrett dømt til fengsel mellom to og tolv år for å ha smuglet over 300 kg med narkotika. De ble stoppet i Kongsvinger for to år siden.

  • Utforkjøring Trysil

    2 personer er sendt til legesjekk, etter utforkjøring på riksveg 25 i Grambolia ved Nybergsund. Ulykken skjedde litt før klokka 11.00. Vegen var stengt en periode, men er nå åpen igjen for trafikk.

  • Trailer veltet i Vang i Valdres

    På E16 ved Kvismoen i Vang i Valdres har en semitrailer kjørt i grøfta og veltet inn igjen i vegbanen. Ifølge politiet er det ikke meldt om personskade. Det er snøslaps på stedet og trafikken dirigeres forbi.