NRK Meny
Normal

Steve fikk uventet hjelp

Rallyfører Steve Røkland (23) fra Kongsvinger trodde sesongen var ødelagt da han og Patrik Barth totalvraka bilen i Circuit of Ireland. Men da kom telefonen fra Ford. – Du kan kjøre vår bil!

Steve Røkland

HELDIG: Rallyfører Steve Røkland fra Kongsvinger får kjøre ny bil fra Ford.

Foto: Gregory Lenormand / Gregory Lenormand/DPPI

Røkland var uheldig i Irland i april. Under løpet knakk alle hjulboltene på høyre forhjul, bilen kjørte av vegen og rullet på taket.

Stort inngrep i budsjettet

Steve Røkland fraktet selv den ødelagte bilen hjem etter uhellet, men skadene på bilen var så store at han måtte bygge nytt chassis. En så stor reparasjon av bilen, ville også bety et stort inngrep i Røklands budsjett for denne sesongen.

– Det var store skader på bur og karosseri, opplyser Røkland og fryktet at han måtte stå over neste EM-runde, Rally Azorene i juni.

Steve Røkland og svenske Patrik Barth har siden 2015 kjørt en Peugeot 208 VTi R2.

Blir Ford-kjører

Det viste seg at M-sport, Fords fabrikkteam i rally, var imponert over Steve og Patrik. Derfor ringte teamsjef Maciej Woda og tilbød ham å kjøre deres Ecoboost Ford Fiesta R2. Den lille bilen med den lille turbomotoren på 1 liter, yter 180 hester ved 6200 omdreininger.

Røkland har kjørt for M-sport i England tidligere.

– Vi kjenner Steve og vet hva slags potensiale han har. Han er meget rask, og vi er sikre på at han har erfaring nok til et godt resultat under Rally Azorene, sier Woda. Beskjeden fra Woda er klar: Kjemp om seier!

Og Røkland sier han er klar for oppgaven.

– I 2015 var jeg med og kjempet om seieren helt til jeg punkterte i siste etappe. Jeg har ikke testet bilen ennå, men har stor tro på å gjøre det bra. Jeg gleder meg veldig til å kjøre! sier Røkland.

Eirik Svinsaas

– Steve Røkland er et råskinn og kanskje vårt største talent, sier Eirik Svinsaas, KNA Lillehammer motorsport.

Foto: Stein Schinstad / NRK

– Han er et råskinn!

Eirik Svinsaas fra KNA Lillehammer motorsport kjenner godt til Steve Røkland.

– Han er råskinn og kanskje et av de største talentene vi har i Norge, sier han. Røkland kjører så fort at folk ikke skjønner at det er mulig.

Svinsaas forteller hvordan Røkland slår WCR-biler, klasse N-biler som Subaru Impreza turbo og R5-biler.

– I juniorklassen i Circuit of Ireland var han i ferd med å ta igjen en Mitsubishi Evolution 9, en betydelig tøffere bil på asfalt, med 1 minutt, da hjulboltene brakk og han totalvraka bilen.

Rally Azorene 2.-4. juni 2016