NRK Meny
Normal

Sterk stall for Madshus neste sesong

Flere av de mest profilerte ski- og skiskytterprofilene i Norge har kommet inn, eller fortsetter, i Madshus' stall neste sesong. – Målet er å alltid være blant de to beste selskapene, sier markedssjef Per Wiik.

team madshus

Ingvild Flugstad Østberg, Pål Golberg, Heidi Weng og Simen Østensen er bare noen av de kjente løperne Madshus har i stallen neste sesong.

– Vi kommer nok til å stille med det sterkeste verdenscuplaget noensinne, sier markedssjef Per Wiik i Madshus.

I Madshus lokaler på Biri, står utallige ski oppstilt langs veggene i utstillingsrommet, logoen lyser opp uansett hvor blikket festes.

Pål Golberg, Didrik Tønset og Simen Sveen kommer til å gå for herrenes elitelag, mens Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg og Kristin Størmer Steira representerer elitelaget for kvinner.

Satser på langløp

Firmaet har i tillegg jobbet for å etablere seg mer innenfor langløp-kategorien, blant annet er Øystein Pølsa Pettersen, som har sagt han vil satse på lengre skirenn, ny i stallen. Johan Kjølstad, som kom på andreplass i årets Vasaloppet, vil også gå med logoen fra Biri på seg fra og med neste sesong, i likhet med vinneren, Jon Kristian Dahl.

For å sikre seg nye løpere eller fornyelse av tidligere kontrakter, er det viktig å kunne levere kvalitet, sier Wiik.

– Det gjelder å gjøre jobben, la dem få teste produktene, de snakker mye for seg sjøl. Så det vi må gjøre, er å levere bra produkter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Per Wiik

Markedssjef Per Wiik ser fram til sesongstart, med en solid gruppe langrennsløpere og skiskyttere i stallen. – Vi skal være blant de to beste selskapene, sier han.

Foto: Silje Josten Lien / NRK

– Lokale løpere viktige

Skiskytterkongen Ole Einar Bjørndalen signerte etter påske for to nye år med selskapet, det samme gjelder Emil Hegle Svendsen. Å ha med en «legende» som Bjørndalen er ikke akkurat noe minus.

– Han er veldig viktig for oss, for det første er han den mestvinnende vintersportutøveren noensinne og for det andre er vi opptatt av å være blant de beste i bransjen og da må vi samarbeide med noen av de beste.

Å ha med lokale skihelter er viktig for bedriften, mener Wiik.

– Det er kjempeviktig for både bedriften og folk som jobber her å ha med lokale utøvere, som Ingvild Flugstad Østberg. Hun betyr mye for dem som jobber på fabrikken. Det er viktig, men også morsomt å ha med en lokal løpere på laget.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ordfører tar ikke gjenvalg

    Ordfører i Kongsvinger, Sjur Strand tar ikke gjenvalg. Strand sier til Glåmdalen at han alt før valget i 2015 hadde bestemt seg for at han bare skulle sitte som ordfører en 4- års periode.

    Sjur Strand
    Foto: Knut Røsrud / NRK
  • Problemer for mange strømkunder

    Alle som var uten strøm i Søndre og Nordre Land har fått den tilbake, melder OA. Men nå er over 600 kunder strømløse i Hedmark. Det gjelder Eidsivas kunder i Ringsaker, Løten Våler og Stor-Elvdal. I Gjøvik er flere også strømløse.