NRK Meny
Normal

Stenger etter ulykke

Hafjell Alpinsenter stenger løypetraseen der en 31 år gammel kvinne fikk alvorlige skader etter en sykkelulykke søndag.

Kvinnen ble fløyet til sykehus der hun var under intensiv behandling. Tilstanden skal være alvorlig, men stabil.

Flere ulykker

Daglig leder i Hafjell Alpinsenter, Geir Ødegaard Olsen tror likevel det vil bli flere ulykker på sykkel i bakken i fremtiden fordi sykling i alpinbakken er blitt mer og mer populært.Ulykken søndag skal ha skjedd da kvinnen sykla i en av løypene nedover bakken, og måtte bråstoppe da en person kom i veien.

Alvorlig sykkelulykke i Hafjell.

Ulykka skjedde da kvinnen syklet ned bakkene i Hafjell.

Foto: Stein Schinstad / NRK

Alvorlig ulykke i 2006

I september 2006 fikk en 16 år gammel gutt alvorlige og store, varige skader da han mistet kontrollen i et hopp i Hafjell. Gutten var med på avslutningshelga i Hafjell Bike Park. Han var godt kjent i bakken og skal ikke ha hatt stor fart.

Den helga ble det kjørt 3000 turer i området og i følge ledelsen i bakken, skjer de fleste ulykkene seint på dagen når syklistene er slitne.

Råeste bakken

I følge Hafjells egne hjemmesider er åpningshelga i Hafjell Bike Park blitt en happening i det såkalte downhillmiljøet her i landet. Lørdag ble konkurransen "Chainless downhill" arrangert i Hafjell. Magasinet "Fri Flyt" kåret Hafjell til det beste tilbudet her i landet for heisbasert sykling.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ja til barnevernssamarbeid

    Søndre Land etablerer felles barnevern med Gjøvik uansett hva Nordre Land bestemmer seg for. Det vedtok et enstemmig kommunestyret i Søndre Land i går kveld. Nå skal kommunene legge en plan for etablering av Gjøvik-Land barnevern, skriver OA.


  • Har startet etterforskning

    Spesialenheten for politisaker har startet etterforskning av en av lederne i Innlandet politidistrikt, Johan Martin Welhaven. Welhaven har søkt om å overta innleverte og beslaglagte våpen som skulle vært sendt Kripos, men som har blitt liggende på beslagsrommet hos politidistriktet.

  • Hotell vant gjev pris

    Festningshotellet i Kongsvinger vant i kveld «Historic Hotel Castle Award». Prisen ble delt ut på et slott i Dublin. – Dette er helt fantastisk moro, sier Monica Grønvoll Aaen, direktør ved Festningshotellet i Kongsvinger til NRK.