NRK Meny
Normal

Stenger etter ulykke

Hafjell Alpinsenter stenger løypetraseen der en 31 år gammel kvinne fikk alvorlige skader etter en sykkelulykke søndag.

Kvinnen ble fløyet til sykehus der hun var under intensiv behandling. Tilstanden skal være alvorlig, men stabil.

Flere ulykker

Daglig leder i Hafjell Alpinsenter, Geir Ødegaard Olsen tror likevel det vil bli flere ulykker på sykkel i bakken i fremtiden fordi sykling i alpinbakken er blitt mer og mer populært.Ulykken søndag skal ha skjedd da kvinnen sykla i en av løypene nedover bakken, og måtte bråstoppe da en person kom i veien.

Alvorlig sykkelulykke i Hafjell.

Ulykka skjedde da kvinnen syklet ned bakkene i Hafjell.

Foto: Stein Schinstad / NRK

Alvorlig ulykke i 2006

I september 2006 fikk en 16 år gammel gutt alvorlige og store, varige skader da han mistet kontrollen i et hopp i Hafjell. Gutten var med på avslutningshelga i Hafjell Bike Park. Han var godt kjent i bakken og skal ikke ha hatt stor fart.

Den helga ble det kjørt 3000 turer i området og i følge ledelsen i bakken, skjer de fleste ulykkene seint på dagen når syklistene er slitne.

Råeste bakken

I følge Hafjells egne hjemmesider er åpningshelga i Hafjell Bike Park blitt en happening i det såkalte downhillmiljøet her i landet. Lørdag ble konkurransen "Chainless downhill" arrangert i Hafjell. Magasinet "Fri Flyt" kåret Hafjell til det beste tilbudet her i landet for heisbasert sykling.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Storhamar vant

  I den fjerde semifinalen i NM-sluttspillet i ishockey vant Storhamar 4–1 over Frisk Asker i kveld. Dermed leder Storhamar 3–1 i antall kamper og trenger kun én seier til for å komme til finalen.

 • Ibsenprisen delt ut i Skien

  Den nasjonale Ibsenprisen går i år til Malmfrid Hallum fra Lunner, som vinner prisen for stykket Solveigs 2. sang. Hallum får prisen på 150.000 kr, samt en statuett av Nina Sundbye.

  Malmfrid Hallum
  Foto: Lars Tore Endresen
 • Dyr evakueres fra låve

  Mellom 10 og 15 dyr er evakuert fra en låve ved Bybrua i Gjøvik fordi det er fare for at en mindre del av taket kan gi etter. I følge politiet er 3 takstoler knekt. Snø fra et høyere tak har rast ned på denne delen av taket.

  10-15 kyr ble evakuert etter at deler av et låvetak raste sammen.